3 bini aşkın öğrenciye iklim değişikliği anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

3 bini aşkın öğrenciye iklim değişikliği anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2018 17:20

3 bini aşkın öğrenciye iklim değişikliği anlatıldı

Haberin Devamı

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)-HATAY Valiliği tarafından yürütülen, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Antakya Çevre Koruma Derneği'nin ortak olduğu "Daha iyi bir çevre seninle başlar" projesi kapsamında Hatay'daki 3 bin 163 öğrenciye iklim değişikliğinin etkileri anlatıldı.
Projeyle ilgili bilgiler veren Antakya Çevre Koruma Derneği Başkanı Selda Asker, projenin çok yararlı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Hatay'ın her noktasındaki okullara ulaşmak için çaba gösterdiklerini kaydeden Asker, "Daha iyi bir çevrenin geleceğin büyükleri çocuklarla başlayacağını biliyoruz. Bu noktadan hareketle Hatay’ın en ücra yerlerine kadar üşenmeden gittik. Aralık ayının başından itibaren 16 okul gezdik ve 3163 öğrenciye iklim değişikliğini anlattık" dedi.
RESİM, KOMPOZİSYON VE FOTOĞRAF YARIŞMASI
Proje kapsamında, ersim, fotoğraf ve kompozisyon yarışması yaptıklarını bu yarışmalara başvuruların sürdüğünü anımsatan Asker şöyle devam etti:
"Proje kapsamında Hatay genelinde ortaokul ve liselere yönelik resim, kompozisyon ve fotoğraf yarışmalarımızın başvuruları devam etmekte. Öğrencilerimiz hatayabproje@hotmail.com adresinden 5 Mart 2018 tarihine kadar bize ulaşabilirler. Ayrıntılı bilgiyi  ‘daha iyi bir çevre seninle başlar’ facebook sayfamızda bulabilirler. Aynı zamanda iklim değişikliğini durdurabilmenin en önemli unsuru olduğunu bildiğimiz ağaçlandırma çalışmalarımız önümüzdeki günlerde başlayacak. Dünyanın akciğerlerini çoğaltmak ve korumak hepimizin görevi. Daha fazla tüketim, daha fazla enerji, daha fazla atık yok olan dünya. Farkındayız ve hep birlikte iklim değişikliğine dur demek için atılacak her adımın yanındayız. Daha iyi bir çevrede yaşamak elimizde yeter ki isteyelim" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!