3 Bin 25 Öğrenciye Cevre Semineri Verildi

Güncelleme Tarihi:

3 Bin 25 Öğrenciye Cevre Semineri Verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2015 16:50

BAŞKAN KURT, TEŞEKKÜR BELGELERİNİ VERDİ

Odunpazarı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ortak proje olarak Geri Kazanım çalışmaları gerçekleştirdi.
Çevre Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri tarafından toplamda 35 okulda, 3 bin 25 öğrenciye 52 seans eğitim semineri düzenlendi. Ortaokul, anaokulu, OMEK ve Kur’an kurslarını da kapsayan seminerlerde, vatandaşlara ambalaj atıkları, atık piller ve bitkisel atık yağlar hakkında bilgiler verildi. Geri Kazanım çalışmalarına verdikleri destekten dolayı, Anadolu Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ümran Tezcan Ün ve okullarda eğitim veren Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencilerine teşekkür belgelerini Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt tarafından verildi.
"ÇEVRE İLE İLGİLİ SIKINTI DÜNYANIN HER YERİNDE"
15 öğrenciye teşekkür belgelerini verdikten sonra konuşan Başkan Kurt, “Biz çevre ile ilgili duyarlılığı en üst düzeye getirmeye çalışıyoruz. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Gelecek neslin bilinçli olarak yetişmesini istiyoruz. Sizlerin çocuklara ve gençlere eğitim vermek suretiyle bu çalışmayı yaygın hale getirmeniz ayrı bir katkıdır. Odunpazarı Belediyesi olarak daha gelişmiş bir çevresel çalışmanın içerisine girmek de isteriz. Zaman zaman bize rehberlik edin. Bizim Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzün de oldukça deneyimi var. Ortak projelerde buluşun. Türkiye maalesef çevre ile ilgili sıkıntı yaşıyor. Gerçi var olan sistemde dünyanın her yeri, hem üretiyor hem kirletiyor. Biz çevreyi daha az kirletmenin yollarını arayarak bir üretim modeli bulmamız lazım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!