3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Güncelleme Tarihi:

3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2014 12:15

- Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, tüm dünyada engellilerin 3 Aralık Günü'nde hatırlanmasının önemli bir olay olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

MARDİN (AA) - Eğitim-Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, tüm dünyada engellilerin 3 Aralık Günü'nde hatırlanmasının önemli bir olay olduğunu belirtti.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımlayan Değer, Türkiye'de 8 milyon 5 yüz bin insanının engelleriyle yaşamak zorunda kaldığını kaydetti.

Mardin'de, engellilerle ilgili bir çok eksiğin bulunduğunu belirten Değer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Mardin’de toplu taşıma araçları engellilere göre dizayn edilmemiştir. Yaya kaldırımları sosyal topluma göre hazırlanmamış dar olmakla beraber engelliler için hem kaldırımlarda, hem de kurumlarda sarı şerit uygulaması bir an önce getirilmelidir. Mardin Büyükşehir Belediyesi, bu konuyla ilgili gerekli adımlar atmalıdır. Engelliler toplumun aynasıdır. Bu sebeple toplumun engellilere bakış açısı, tutum ve davranışları, onların yaşadıkları toplumdan dışlanmalarına yol açan faktörler, fiziksel çevrede karşılaştıkları sorunlar, eğitim ve istihdam alanındaki yaşadıkları güçlükler ve tüm bunların giderilmesi gerekir. Hepimiz aynı zamanda bir engelli adayıyız. Bu sebeple herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırıyor ve tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu bir hayat diliyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!