29 Ekim'e bayraklı mesaj

Güncelleme Tarihi:

29 Ekime bayraklı mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 12:07

29 Ekim'e bayraklı mesaj

Haberin Devamı

ATATÜRK Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı (AKDEV) Genel Başkanı Gül Karyaldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Fransa'nın Lyon kentinden Türk bayrağı ile anlamlı mesaj verdi.
Türkiye'nin geçmişten bugüne barışın savunucusu olduğunu ve bayrağının dalgalandığı her ülkede 'barış güvercinleri havalandırdığını' belirten Karyaldız şöyle konuştu:
"Bazı savaşlar, uluslararası diplomasi yeteneği ile kazanılır. Bu yüzden stratejik diyalogların çok ince bir üslupla ele alınması kin ve nefret dili ile değil, kardeşlik, barış, sevgi ve hoşgörü dili ile samimi bir insan sevgisi ile yürütülmesi gerekir. Atatürk, nasıl 23 Nisan'ı bütün dünya çocuklarına, 19 Mayıs'ı dünya gençliğine armağan ettiyse, biz de aynı şefkatle sınırlarımızdaki gözü yaşlı komşu çocuklarını ve ailelerini bağrımıza bastık. Ortadoğu ülkeleri ateş çemberi iken sınırımıza gelen insanları geri çevirmeyip ekmeğimizi paylaştık. AKDEV olarak bu Cumhuriyet bayramında Tüm dünyaya sevgi ve barış çağrımızı yaparken gelecek nesillere kin ve nefret duygularını aşılamayan bakış açıları diliyoruz."

Bekir KARAKOCA/ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!