29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivan Mustafa Batu

Güncelleme Tarihi:

29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivan Mustafa Batu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 13:51

29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivan Mustafa Batu

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) – MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bayramı’nın 94’ncü yıldönümü nedeni ile bu yıl 4’ncüsü düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’nde, başpehlivanlık kategorisinde Mustafa Batu, altın kemerin sahibi oldu.
Mersinli Ahmet Stadı’nda gerçekleştirilen müsabakalara, Türkiye ve dünyada birçok derece kazanmış 50’si başpehlivan olmak üzere toplam 127 pehlivan er meydanına çıktı. Olumsuz hava şartlarına rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi gören müsabakaları izleyenler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Hava muhalefetine rağmen güreşi seven, güreşe gönül veren seyircilerin alanı doldurduğunu belirten Başkan Kocamaz, "İşte bizde 94. yılını kutladığımız bu Cumhuriyet Bayramı’nda yıllardır geleneksel hale getirdiğimiz, Tarsus’ta uzun yıllar sürdürdüğümüz ve son 3-4 yıldır da Mersin’de hayata geçirdiğimiz Cumhuriyet Yağlı Güreşleri’ni burada gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin tanınmış, çayırlarda söz sahibi olmuş pehlivanların birçoğu bugün burada. Sonuna kadar demokrasi, sonsuza kadar cumhuriyet mücadelesine devam edeceğimizi belirtiyorum. Biz görevde olduğumuz süre bu müsabakaların daha da büyüyerek devam edeceğini özellikle söylemek istiyorum. Mersinimiz için, güreş sporumuz için, ata sporumuz için hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.
Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yarışmış ve şampiyonluk elde etmiş birçok pehlivan da er meydanında kıyasıya mücadele etti. 50’si başpehlivan, 45 başaltı ve 32 büyük orta pehlivan er meydanında yarıştı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda başpehlivanlar kategorisinde mücadele eden, 2015 yılında Kırkpınar’da başaltı 3’üncüsü ve 2016 Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Başpehlivan olan Mustafa Batu birinci olarak altın kemeri kazandı.
Başpehlivanlık kategorisinde birinci olan ve altın kemer alan Mustafa Batu "Öncelikle çok mutluyum. Geçen sene de aynı sahada başpehlivanlık kategorisine çıktım. İlk senemde altın kemer almak nasip oldu. Bu sene de 2. defa aynı kemeri aldım. İnşallah seneye 3. kez kazanıp altın kemerin ebedi sahibi olarak Altın Kemeri Antalya’ya götürmek istiyorum" diye konuştu.
Güreşlerde yıldızlar, gençler ve büyüklerde serbest stilde Türkiye Şampiyonlukları ve Gençlerde Avrupa 3’ncülüğü ile Üniversiteler Arası (FISU) Dünya Şampiyonluğu da bulunan Salih Erinç ikinci olurken, Serkan Serttürk ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2 şampiyonluk kazanan ve 6 final müsabakası bulunan Recep Kara üçüncülüğü paylaştı.
Başaltı kategorisinde Dünya ve Avrupa şampiyonu Ali Böncüoğlu birinci, Mehmet Taşçı ikinci, Mustafa Yenisancak ve Oğuz Kara üçüncü oldu.
Büyük orta kategorisinde ise Bayram Aslantaş birinci olurken, Mustafa Doğan Özkaya ikinci, İbrahim Gökalp ve Şevket Can ise üçüncü oldu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!