"28 Şubat"ın 19. yılı

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın 19. yılı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 14:32

- TİMAV Malatya Şube Başkanı Çirkin: "28 Şubat Darbesinin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur"

Haberin Devamı

MALATYA (AA) - Türkiye İmam Hatipler Vakfı (TİMAV) Malatya Şube Başkanı Mikail Çirkin, 28 Şubat sürecinin en büyük mağdurlarının eğitim hakkı gasp edilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olduğunu söyledi.

Çirkin, vakıf üyeleriyle Soykan Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında 28 Şubat ile Türkiye'de yapılan darbe ve darbe girişimlerini kınadı.

Literatüre post modern darbe olarak giren bu sürecin bazı kesimlerce meşrulaştırılma gayretiyle her türlü gayri hukuki uygulamaya imza atıldığını belirten Çirkin, süreçte toplumun bir kesiminin fişlendiğini ifade etti. Çirkin, şunları kaydetti:

"İrtica tehlikesiyle başlatılan, dindar kesimi hedef alan baskı ve zulümler akıl almaz algı oyunlarıyla desteklenerek, ülkenin en önemli sorunu haline dönüştürülmüştür. Toplumu fişleme birimleri oluşturulmuş, kamusal alan zorlama tabiriyle bir sürek avı haline getirilmiştir. Bu süreçte sivil toplum kuruluşları görünümlü birçok dernek ve grup militarizmin gönüllü kolluk gücü olarak faaliyet yürütmüştür. Toplumun büyük kesiminin maddi ve manevi zarar gördüğü 28 Şubat darbesinin en büyük mağdurları eğitim hakkı gasp edilen imam hatip ve üniversite öğrencileri olmuştur."

Haberin Devamı

Basın açıklamasına Memur Sen Malatya İl Temsilcisi Kerem Yıldırım ve vatandaşlar da destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!