28 Şubat'ın 19. yıl dönümü

Güncelleme Tarihi:

28 Şubatın 19. yıl dönümü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 17:02

- Sakarya ve Kocaeli'de AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, 28 Şubat sürecini protesto etti

Haberin Devamı

SAKARYA/KOCAELİ (AA) - Sakarya ve Kocaeli'de Türk siyaset tarihinde "post modern darbe" olarak adlandırılan 28 Şubat süreci, AK Parti İl Gençlik Kollarınca protesto edildi.

Sakarya'da Çark Caddesi'nde bir araya gelerek darbe karşıtı dövizler taşıyan grup, hazırladıkları tekerlekli tank maketini caddenin sonuna kadar yürüttü. Burada grup adına açıklama yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, 28 Şubat'ın tankların, hayali olarak düşman edilen "milli iradeye" karşı çevrildiği bir gün olduğunu söyledi.

Demir, o zamanlarda demokrasinin askıya alınarak, meclisin devre dışı bırakıldığı, ülkedeki her şeyin emir komuta zinciriyle yönetilmeye çalışıldığı, vali, belediye başkanı, gazeteci ve yargıçların kendi görevlerini değil, verilen komutları yerine getirmesinin istendiği bir gün olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Yıllardır 'kızlarını okutmuyorlar' diye şikayet edilen dindar kesimin binlerce kızının üniversiteye gitmelerinin engellendiği, eğitim haklarının ellerinden alındığı bir gündü. Füruat değil, Kur'an-ı Kerim'in emri olan başörtümüzü gururla taşıyor, gururla lise ve üniversitelerimize giriyoruz. Bu noktada başörtüsü özgürlüğümüzü bizlere teslim eden değerli ustamız, reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürü bir borç biliyoruz."

Gençlik Kolları üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

- Kocaeli

Kocaeli'de de Gençlik Kolları üyeleri, Yürüyüş Yolunda "İkna odalarından karanfil odalarına" isimli sergi açtı.

Sergide, 28 Şubat sürecinde başörtülü kadınların düzenlediği protesto gösterilerinde çekilmiş fotoğraflar ve gazete manşetleri yer aldı. Partili gençler, burada vatandaşlara karanfil dağıttı.

AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Emre Kahraman, yaptığı basın açıklamasında, 28 Şubat'ın mütedeyyin camianın hafızasında kapanmaz yaralar açtığını, insanların kendi yurtlarında ''devlet düşmanı'' muamelesi gördüğü bir dönemin yıl dönümü olduğunu söyledi.

Birçok insanın sadece başörtülü olduğu ya da namaz kıldığı gerekçesiyle irticacı olarak fişlendiğini dile getiren Kahraman, "28 Şubat sürecinde 33 bin 271 öğretmen, kılık, kıyafet ve fişlemeler nedeniyle disiplin soruşturması geçirmiş, 3 bin 527 öğretmenin görevine son verilmiştir. Yine 11 bin 890 öğretmene aynı gerekçelerle disiplin cezası verilmiş, 4 bin 625 Milli Eğitim Bakanlığı çalışanı istihbarat birimleri tarafından sözde irticayla ilişkilendirilerek fişlenmiş, yaklaşık 11 bin öğretmen ise istifa etmek zorunda bırakılmıştır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kahraman, üniversitelerin girişlerine kurulan ikna odalarını daha dün gibi hatırladıklarını vurguladı.

Milletin 2002 yılında AK Parti'yi iktidar yaparak "bin yıl sürecek" denilen 28 Şubat post modern darbesi ve darbecilerinin kökünü kazıma görevini verdiğini anlatan Kahraman, "O günlerden bu günlere, çok yol aldık. İkna odalarını karanfil odalarına çevirdik. Halen eski Türkiye özlemi içerisinde olanlara da buradan sesleniyoruz; bir daha bu ülkede ikna odalarının kurulmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Sergi gün boyunca açık olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!