"28 Şubat Mağdurları" paneli

Güncelleme Tarihi:

28 Şubat Mağdurları paneli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 10:47

- ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Canbey: "28 Şubat sürecinde medya etkin rol oynadı"

Haberin Devamı

TEKİRDAĞ (AA) - ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Canbey, 28 Şubat sürecinde medyanın etkin rol oynadığını belirtti.

Canbey, Tekirdağ İmam Hatipliler Derneği (TİHAD) tarafından Süleymanpaşa Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen, "28 Şubat Mağdurları" konulu panelde yaptığı sunumda, o döneme ait bazı gazetelerin manşetlerinde sürece açık destek verildiğinin görüldüğünü ifade etti.

28 Şubat sürecinin başlangıcının çok daha önceden planlandığını anlatan Canbey, "O dönemde birçok mağduriyetler yaşandı. Başörtülü öğrenciler okullarını yarıda bırakmak zorunda kaldı. Ülke tarihinde birçok darbe oldu. Ancak, 28 Şubat sürecindeki kadar hiçbir darbe toplumda derin yaralar açmadı. Geniş kitleleri etkilemedi. 28 Şubat sürecinde medya da etkin rol oynadı. O dönemde birçok gazete attığı manşetlerle sürece destek verdi" dedi.

Haberin Devamı

Canbey, bu ülkenin bir daha 28 Şubat süreçlerini yaşamamasını temenni etti.

Panele konuşmacı olarak katılan İngilizce öğretmeni Ayten Yadigar da, o dönemde başörtüsünden dolayı birçok sıkıntı çektiklerini ve kamusal alanda başörtülü olmalarından dolayı mesleğine ara vermek zorunda kaldığını anlattı.

Yadigar, 15 yıl aradan sonra mesleğine geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını aktararak, o dönemde ötekileştirmenin, dışlanmanın kendilerini ciddi manada incittiğini kaydetti.

Panele, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun temsilcisi ve diğer davetliler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!