27. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası ilk gün yarışlarıyla başladı

Güncelleme Tarihi:

27. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası ilk gün yarışlarıyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 16:28

27. Uluslararası Marmaris Yarış Haftası ilk gün yarışlarıyla başladı

Haberin Devamı

Doğuş Esat BERME / MARMARİS (Muğla), (DHA)- MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, 27'ncisi bu yıl düzenlenen 'Uluslararası Marmaris Yarış Haftası' yağmur ve fırtınalı bir havada başladı.
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MİYC) tarafından Marmaris Körfezi ve açık denizde farklı etaplar halinde toplam 5 gün boyunca devam edecek Doğu Akdeniz'in en büyük yelkenli yat yarışına Türkiye'nin yanı sıra, Almanya, Rusya, Yunanistan, Hollanda, Ukrayna, ABD, Bulgaristan, Romanya, Avusturya, Gürcistan, Belarus, Litvanya'nın da aralarında bulunduğu 13 ülkeden 750 yelkenci ve 91 tekne katıldı.
Bugün yapılan ilk gün yarışlarında yatlar, sabah saatlerinde bağlı bulundukları Netsel Marina'dan avara olarak körfeze açıldı. Sabah saatlerinde koy içerisinde rüzgarın az olması nedeniyle öğlenden sonra liman çıkışından start verilebildi. Açık denizdeki yarışta, tekneler daha önceden yerleştirilmiş şamandıraların etrafından dolaşarak bitiş noktasına ulaşmaya çalıştı. Fırtına ve yağmurlu havadaki yarışlarda yelkenciler hem birbirleriyle hem de doğa şartlarıyla mücadele etti. Yelkenlerini rüzgarla dolduran yatların mücadelesi renkli görüntüler oluşturdu. IRC 1, IRC2, IRC3, IRC4, IRC CP, IRC CC1, IRC CC2, IRC CC3 olmak üzere toplam sekiz klasmanda yapılacak yarışların ilk gün müsabakaları sonunda hakem komitesi değerlendirmesinden sonra dereceye giren yelkencilere ödülleri akşam düzenlenecek olan törenle verilecek.
MİYC Basın Sözcüsü Halit Keskin, Türkiye'nin çevresinde yaşanan olaylara rağmen yarışlara katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten Keskin, "13 ülkeden 91 tekne ile yarışlarımız başladı. Bu da gösteriyor ki dünyada ve ülkemizde yelkenciler her zaman barıştan yanalar" dedi.
ÇEYREK ASIRDIR YARIŞIYOR
25 yıldır aralıksız yarışlara katılanlar olduğuna dikkati çeken Keskin, "Bu yıl onlara birer özel ödül vereceğiz. IRC CP sınıfında 'Thierra Negra' isimli yattaki yarışmacı Gunter Babinski 27 yıldır düzenlenen yarışlara 25 kez katılanlardan biri. Biz de kendisini kulüp olarak ödüllendireceğiz ve özel ilgi göstereceğiz. Çünkü çeyrek asırdır bu yarışlara katılmak kolay değil büyük bir olay" diye konuştu.
27'nci Uluslararası Marmaris Yarış Haftası 4 Kasım Cuma günü yapılacak yarışlarla sona erecek.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!