26 Ekim Hasta Hakları Günü

Güncelleme Tarihi:

26 Ekim Hasta Hakları Günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 17:52

MEDİCAL PARK ELAZIĞ HASTANESİ 26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ OLMASI MÜNASEBETİYLE HASTANE PERSONELLERİ TARAFINDAN HASTA VE HASTA YAKINLARINA KARANFİL DAĞITILDI

Medical Park Elazığ Hastanesi Hasta İlişkileri Sorumlusu Evren Öztürk, 26 Ekim Hasta Hakları Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.
Hastanede açıklamalarda bulunan Öztürk, hastalara eğitimler vererek, hasta hakkının önemini vurguladıklarını belirterek, “Medical Park Hastanesi kurumsal yapısı gereği hasta haklarına önem veren bir yapıya sahiptir. Bu nedenle hasta iletişim birimimiz var. Hastalarımız hasta iletişim birimine gelerek, alandaki anketlerle ya da telefonla bizlere ulaşarak görüş, öneri, istek ve şikayetlerini bildirebilmektedir. Bizde birim olarak bu görüş ve önerileri dikkate alıp ilgili birim müdürlüklerine iletim onların gerekli düzeltmeleriyle ve aksiyonlarıyla birlikte geri dönüşlerini istiyoruz” dedi.
Hastalarla yakınan ilgilendiklerini ve görüşlerini önemsediklerini ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:
“Hastalarımız bizlere ulaşıp görüş, önerileri ve isteklerini ilettikten sonra bizlerde bunları dikkate alıp ilgili birim müdürlüklerine geri dönüşler yapıyoruz. Onların gerekli aksiyonlarıyla birlikte bize geri dönmelerini istiyoruz. Bizlerde hasta hakları birimi olarak bu geri bildirimleri hastalarımıza bildiriyoruz. Bunların bizim için önemli olmasının sebebi kurum kalitemizi daha iyi artırabilmek adına hastalarımızın her türlü görüş ve önerileri bizim için önem taşıyor. Hasta haklarını, özellikle mahremiyetini ve saygınlığını kurum olarak dikkat eden bir yapıya sahibiz. Görüşlerini çok daha rahat iletebilecekleri, mahremiyetleri ve saygınlıklarını dikkat edilebilecekleri bir kurumdan hizmet almaları için gerekli aksiyonları birim olarak almaya çalışıyoruz.”
Açıklamanın ardından hastane personeli, hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek, karanfil dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!