250 kişiye iş müjdesi

Güncelleme Tarihi:

250 kişiye iş müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 00:00

138’inci yılında 138 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Doğtaş Mobilya yatırım atağına kalktı. Yeni üretim tesisi yanında çeşitli ülkelere mağazalar açacak.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE’deki tesislerinde önümüzdeki günlerde yeni yatırımla kapasite artırımına gidecek olan Doğtaş Mobilya, 250 kişilik istihdam yaratacak. Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “Biga ilçesinde 70 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesislerimize ek olarak yeni bir tesis yapmaya başladık. 15 milyon dolara malolacak 30 bin metrekare kapalı alana sahip bu tesis faaliyete geçtiğinde üretim kapasitesi yüzde 20 artacak, ayrıca 250 kişilik bir istihdam yaratmış olacağız” dedi.

Yeni mağazalar açılacak


Doğtaş olarak 38’inci kuruluş yılı olan 2010’da 38 mağazaya ulaşma hedefinde de amaca çok yaklaştıklarını kaydeden Doğan, Türkiye’nin her şehrinde, her biri en az bin metrekarelik olmak üzere 130 mağazaları bulunduğunu söyledi. Doğan, ”Ayrıca 68 ülkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yurt içindeki mağaza artışının yanısıra önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan, Mısır, Ürdün, Suriye, Bulgaristan ve Kazakistan’da yeni mağazalar  açacağız” diye konuştu.

MARKALI ÜRÜN

Haberin Devamı

Mobilya sektöründe, “merdiven altı” diye tabir edilen  ürünlerin pazarda yüzde 80’lik orana sahip olduğuna dikkati çeken Doğan, vatandaşların markalı ürünlere olan ilgisinin arttığını ifade etti. Markalı ürünlerin pazarda yüzde 10 civarında olan payının yüzde 20’ye çıktığı, birkaç yıl sonra yüzde 30’lara ulaşmasının beklendiği belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!