24 Kasım Öğretmenler Günü

Güncelleme Tarihi:

24 Kasım Öğretmenler Günü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2014 14:49

- 24 Kasım Öğretmenler Günü Amasya ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı

Haberin Devamı

AMASYA (AA) - Amasya ve ilçelerinde 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

İl merkezinde, Saraydüzü Kışlası'nda düzenlenen törende, ilk olarak adaylıkları kalkan stajyer öğretmenler Türk bayrağı önünde yemin etti. Daha sonra Vali İbrahim Halil Çomaktekin tarafından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgesi verildi.

Günün anlam ve önemine dair konuşmanın yapıldığı ve şiirlerin okunduğu törende, şiir ile kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

Hastanede tedavi gören bir öğretmenin ziyaret edilmesi ve ders arasında öğretmenler odasındaki konuşmaların yer aldığı oyunun ardından Alptekin Anadolu Lisesi müzik grubu tarafından şarkılar söylendi.

Programın sonunda Vali Çomaktekin ve protokol üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan serginin açılışını yaptı.

- Suluova

Haberin Devamı

Suluova ilçesindeki törende ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Davu ve öğrenciler tarafından çelenk sunuldu.

Öğretmenevi'nde devam eden programda Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın kutlama mesajı okundu. Suluova Kaymakam Vekili Mehmet Fatih Geyim burada tüm öğretmenlerinin gününü kutladı.

Öğrencilerin şiirler seslendirmesinin ardından "bir ışık istiyorum" adlı oyun sahnelendi. Törene, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yusuf Avcı ve Belediye Başkanı Fatih Üçok katıldı.

- Gümüşhacıköy

Gümüşhacıköy ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Milli Eğitim Müdürü Ercan Gültekin, Atatürk anıtına çelenk sundu.

Gümüşhacıköy Öğretmenevi'nde devam eden programda günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Daha sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödüller verildi.

Programa Kaymakam Hüseyin Tekin, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Şükrü Çetinkaya ile Belediye Başkanı Zehra Özyol katıldı.

- Taşova

Taşova’da Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan törenlerde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Emin Kaymak, müftülük konferans salonunda devam eden törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin Cumhuriyetin kuruluş dönemindeki kalkınma hamlesi için çok önemli vazifeler ifa ettiklerini, bugün de etmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer ise dünyanın en kutsal mesleği olan öğretmenliği icra ettiklerini, bununla da gurur duyduklarını belirtti.

Daha sonra mesleğe yeni başlayan genç öğretmeler yemin etti. Ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törene, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Soner Serin, Belediye Başkanı Bayram Öztürk ve Emniyet Müdürü İlhan Sönmez katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!