23 yıl sonra yeni Elma Şekerleri

Güncelleme Tarihi:

23 yıl sonra yeni Elma Şekerleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2003 01:30

1970'lı yılların sonunda ‘‘Küçük Kız’’ şarkılarıyla Eurovizyon şarkı yarışması elemelerine katılan çocuklardan oluşma ‘‘Ayça ve Elma Şekerleri’’ gdubunun üyeleri, bugün artık birer yetişkin. Ama günümüzde dansları ve şarkılarıyla pop dünyasında iddialı olan ‘‘Beste ile Elma Şekerleri’’ var.

Grup, iki yıldır birlikte çalışıyor. Türk pop müziği bestecilerinin dikkatlerini çekerek çocuklar için şarkı üretmelerini amaçlayan 6 kişilik grup, müziği eğitim hayatı dışında bir hobi olarak görüyor.

Grubun solisti Beste Boduroğlu 10 yaşında. Babasının Esmeray, Melike Demirağ, Kartal Kaan, Nur Yoldaş, Banu Kırbağ, Semiha Yankı, Ercan Turgut, Hurşit Yenigün, Atilla Atasoy, İskender Doğan, Güzin Sokullu, Çiğdem Tunç'un gibi arkadaşlarının katıldığı toplantılarda yaptığı taklitlerle yeteneği fark edildi. Üsküdar Batı Koleji 3'üncü sınıf öğrencisi Beste, birçok radyo tanıtım ve reklam müziği seslendirdi.

Nezahat Ekşi İlköğretim Okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Deren İncesu da 10 yaşında. Müziğe opera çocuk korosunda başlayan Deren, Devlet Opera ve Balesinin sergilediği La Bohem operasında oynadı.

Oğuz Kaan Koleji 4'üncü sınıf öğrencisi olan 11 yaşındaki Dilara Kuş ise müziğe Elma Şekerleri ile başladı. Elma Şekerleri ile müziğe merhaba diyenler arasında 12 yaşındaki Çengelköy, Bahçelievler İlköğretim okulu 6'ıncı sınıf öğrencisi Ebru Peközlüler ve Üsküdar Batı Koleji 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Elif Emer de yer alıyor.

Mankenlik, reklam filmi ve TV dizilerinde oyunculuk yapan 10 yaşındaki Özel Ayazağa İlköğretim okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Tolga Garipler de müzik hayatı Elma Şekerleri'yle başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!