23 günlük gelinin balkondan düşerek ölümü davasında beraat

Güncelleme Tarihi:

23 günlük gelinin balkondan düşerek ölümü davasında beraat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 12:56

İZMİR’in Bayraklı İlçesi’nde, 2 yıl önce oturduğu dairenin 4’üncü katından park halindeki bir otomobilin üzerine düşerek yaşamını yitiren 23 günlük evli 25 yaşındaki Serpil Güre davası sonuçlandı. Genç kadını öldürdükleri iddiasıyla ağır ceza mahkemesinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan eşi Yunus Güre, annesi Hatice ve babası Halil Güre, delil yetersizliğinden beraat etti.

Haberin Devamı

Olay, 19 Haziran 2013’te Adalet Mahallesi 1593/8 Sokak’ta meydana geldi. Bir fastfood zincirinde çalışan 29 yaşındaki Yunus Güre ile görücü usulüyle evlenen Serpil Güre, düğünden 23 gün sonra oturduğu 4’üncü kattaki dairenin balkonundan park halindeki otomobilin üzerine düştü. Serpil Güre, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Polis ekipleri, olayın ardından evde inceleme yaptı. Yapılan araştırmada herhangi bir intihar notuna rastlanmadı. Güre’nin ölümünün ardından eşi Yunus Güre ifadesine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. Yunus Güre ilk ifadesinde eşinin balkondan düştüğü sırada banyoda olduğunu, alt katta oturan annesinin yukarı çıkarak haber vermesiyle olayı öğrendiğini söyledi. Yunus Güre ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

BABASI: İNTİHAR ETMİŞ OLAMAZ

Haberin Devamı

Kızının, inançları gereği intihar etmesinin söz konusu olmadığını söyleyen Serpil Güre’nin babası 57 yaşındaki Ednan Kırkpınar, "Ölüm nedeni belirlensin. Düşme olayından 10 dakika önce telefonla konuştum, sesi çok sakindi. 10 dakika sonra mahallesine geldiğimde sağlık ekipleri başındaydı. Eşi, kayınpederi Halil ve kayınvalidesi Hatice’den şikayetçiyim" dedi. Genç gelinin annesi Emine Kırkpınar da aynı kişilerden şikayetçi oldu. Olayı soruşturan Cumuhriyet Savcısı, ölümde bir şüphe bulunmadığını belirtip, eşi Yunus Güre, babası Halil Güre ve annesi Hatice Güre, hakkında ’Kovuşturmaya yer olmadığına’ dair karar verdi.

23 günlük gelinin balkondan düşerek ölümü davasında beraat

İTİRAZ ÜZERİNE DAVA AÇILDI

Baba Ednan Kırkpınar, anne Emine Kırkpınar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli, savcılığın kararına itiraz etti. Talepten 6 ay sonra karar veren 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, dinlenen tanık ve şüphelilerin ifadelerinin çelişkili olduğunu, maktülün eşi, kayınpederi ve kayınvalidesi olan şüphelilerin, başlangıçtan beri,fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek, maktülü 4’üncü katta bulunan evin balkonundan aşağıya ittiklerini bu nedenle sanıkların yargılanmaları için dava açılması gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Daha önce kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veren Cumhuriyet Savcısı, 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararı kaldırması üzerine Yunus Güre, Halil Güre ve Hatice Güre hakkında ’Yakın akrabayı öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle 4’ünci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 3’üncü duruşmaya ölen Serpil Güre’nin annesi Emine ile babası Ednan Kırkpınar, avukatları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli katılırken, tutuksuz yargılanan sanıkların hiçbiri gelmedi. Eşinin ölümüyle ilgili ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Yunus Güre, Kula Asliye Ceza Mahkemesi’nde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile sesli ve görüntülü kurulan bağlantı ile ifade verdi. Yunus Güre suçlamaları kabul etmedi.

Haberin Devamı

Diğer iki tutuksuz sanık ta daha önceki duruşmada verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi.

Ölen kadının anne ve babası ile avukatları ise sanıkların cezalandırılmalarını istedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Pınar Melli de "Sanıkların suçu işledikleri sabittir, cezalandırılmalarını talep ediyorum" dedi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Nesli Sumru Tunç Emeklioğlu, dinlenen tanıkların öldürmeye dair herhangi bir şekilde görgüye, bilgiye atıf bilgilerinin bulunmadığı, dedikodu mahiyetinde anlatımlarda bulundukları, toplanan, birleşen her iki dosyanın da incelemesinde, sanıkların atılı suçu işlediklerine dair net delile ulaşılamadığından sanıkların beraatine karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

Kemal Göker Başkanlığındaki 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, kısa bir aranın ardından, sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri sabit görülmediğinden oy birliği ile beraatlerine karar verip davayı bitirdi. Bakanlık ve genç kızın ailesinin avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!