22. yıl anması

Güncelleme Tarihi:

22. yıl anması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2015 01:39

8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal için, 22’nci ölüm yıldönümünde İstanbul Topkapı’da bulunan anıtmezarda anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Törene Özal’ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, gelini Sinem Özal ve torunu Serra Özal katıldı. Yürümekte zorluk çeken Semra Özal, özel bir asansör sistemiyle anıtmezara geldi. Törene Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, İhsan Özkes de katıldı. Anıtmezara Fahri Kasırga çelenk bıraktı ardından saygı duruşunda bulunuldu. Çok sayıda vatandaş da törene katıldı. Özal’ın kabri başında Kuran okundu. Özal’ın 7 yaşındaki torunu Serra Özal ise dedesinin mezarına çiçek bırakarak dua etti. Anıtmezar girişinde lokum ve gül suyu dağıtıldı. Törende, seçim ittifakı yapan Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici’nin Ahmet Özal’la yakınlığı dikkat çekti.

Davutoğlu ve Bartholomeos da anıtmezarda
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu da dün Ankara’dan İstanbul’a gelince, 8’inci Cumhurbaşkanı Özal’ın ölüm yıldönümü dolayısıyla anıtmezarı ziyaret etti. Davutoğlu, kendisinden kısa süre önce mezarı ziyarete gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos ile karşılaştı. Başbakan Davutoğlu, Bartholomeos ile bir süre ayaküstü sohbet etti. Davutoğlu, Özal’ın mezarında dua ettikten sonra merhum Başbakan Adnan Menderes’in de anıtmezarını ziyaret etti.
Sefa ÖZKAYA/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!