22 bıçak 'tahrik'tenmiş

Güncelleme Tarihi:

22 bıçak tahriktenmiş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 21:51

IĞDIR'da 2.5 yıl önce dürümcüde çalışanlar arasında kız yüzünden çıkan kavgada Furkan Balta'yı (19) bıçaklayarak öldürmekle suçlanan Yusufcan Yıldız (19) ve Abdulkadir İvgen'e (23) verilen ömür boyu hapis cezası istinaf mahkemesince, 'eylemin haksız tahrik altında işlendiği' belirtilerek 18 yıla indirildi.

Haberin Devamı

Bağlar Mahallesi'nin Valiyolu Caddesi'ndeki bir dürümcüde çalışan 3 genç 23 Ekim 2015’te kız yüzünden tartıştı. İş yerinin kapanmasından sonra Vali Konağı’na doğru yürüyen gençler bu nedenle kavgaya tutuştu. Furkan Balta, kavga sırasında kalbine aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralandı.

Devriye gezen polisler tarafından bulunan Balta, aynı iş yerinde çalıştığı arkadaşları Kadir ve Yusufcan'ın kendisini bıçakladığını söyledi. Balta, hastaneye kaldırılırken öldü. Cinayete karışan Abdulkadir İvgen ve Yusufcan Yıldız tutuklandı, Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi’nde kasten adam öldürmekten ömürboyu hapis cezasına mahkum edildi.

Yerel mahkemenin kararı Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi'nde görüşüldü. Daire, 12 Temmuz 2017'de verdiği kararda, İvgen ve Yıldız'ın eylemi haksız tahrik altında işlediğini kabul ederek cezada asgari hadden indirime gitti ve sanıkları 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Yargıtay'da karara itiraz edeceklerini belirten anne Şahide İktu, "Oğlumun geleceğini kararttılar. Canice 22 yerinden bıçakladılar. Oğlum, toprağın altında çürüyor. Katilleri 3-5 yıl sonra ellerini kollarını sallayarak dolaşacak. Bu mu adalet? Bu olayın peşini bırakmayacağım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğim" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!