2050’ye kadar ihtiyacı karşılayacak

Güncelleme Tarihi:

2050’ye kadar ihtiyacı karşılayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 00:00

İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı’nda, 31 bin 500 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun tüneli olacak iletim tünelindeki kazıda, bin 500 metre ilerleme sağlandı. Kazının 2014’te bitirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

BAŞKENTİN 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı’nda çalışmalar hızla devam ederken, tamamlandığında 31 bin 500 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun tüneli özelliğini taşıyacak olan iletim tüneli inşaatında 3 tünel delme makinası ile yapılan kazıda bin 500 metre yol katedildi.

2014’te bitecek

Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı’nda, regülatör kısmı bitirilme aşamasına geldi. Proje kapsamında, üç tünel delme makinasıyla yürütülen su iletim tünelinin kazı inşaatında ise Temmuz ayı itibarıyla yaklaşık bin 500 metre ilerleme sağlandı. Kazı çalışmasının, 2014 yılında bitirilmesi planlanıyor. Ankara İçmesuyu 2. Merhale Projesi Gerede Sistemi İnşaatı tamamlandığında; Gerede Havzası suları Çamlıdere Barajı’na aktarılarak, Ankara’nın 2050 yılına kadarki su ihtiyacı karşılanacak.

Haberin Devamı

İvedik’e iletilecek

Gerede Havzası’ndan gelecek sular, Gerede Çayı üzerinde yapımı bitmek üzere olan regülatör ile çevrilerek, su iletim tüneli vasıtasıyla Çamlıdere Baraj Gölü’ne bağlanan Eşik Deresi’ne aktarılacak. Bu bağlamda; havzada toplanan suyun 226 milyon metreküpü, yapımı devam eden ve tamamlandığında 31 bin 500 metre uzunluğuyla Türkiye’nin en uzun tüneli özelliğini taşıyacak olan iletim tüneli vasıtasıyla, Çamlıdere Barajı’na aktarılacak ve sonra İvedik Arıtma Tesisi’ne iletilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!