2023’ün Türkiye’si Erzurum’da Masaya Yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

2023’ün Türkiye’si Erzurum’da Masaya Yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 11:06

2023'ÜN TÜRKİYE'Sİ ERZURUM'DA MASAYA YATIRILDI

Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği tarafından yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen “2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı” projesi Türkiye genelinde yapılan etkinliklerle devam ediyor.
Geçtiğimiz hafta sonu yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen 2023 Gençlik Politikaları Erzurum Çalıştayın’da gençler dinlenildi.
Ülkemizin gençlik politikalarını belirleme alanında katkı sunma, bakanlıklar tarafından gerçekleştirilecek geçlik yatırımlarına güncel çözümler üretebilme, milli değerlerimize uygun ve hiçbir ülkeyi model almaksızın genç nesillerin geleceğine katkıda bulunmayı hedefleyen ve insan odaklı, çevresine, geçmişine, ülkesine sahip çıkan genç bir nesil yetirilmesine, politika yaparak katkıda bulunmak amaçlı oluşturulan projeye, her kesimden destek geldi.
Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği tarafından yürütülen projeye, Erzurum ayağında Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği etti. İmam Hatip Okulları Platformu Erzurum şubesi koordinasyonluğu ile gerçekleşen çalıştaya ayrıca Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, MTTB, Ak Ocaklar, İlim Yayma Cemiyeti, Yazarlar birliği gibi birçok sivil toplum örgütü ve siyasi parti gençlik kolları yönetiminden de katılım sağlandı.
Çalıştayda siyaset, eğitim, ekonomi ve sosyal medya konuları başlıkları altında gençlerin 2023 hayalleri ve 2023 de nasıl bir ülke olmalıyız yönetim olmalıyız düşüncesi ele alındı.
‘Nasıl bir 2023 hayalindesiniz’ sorusuna cevap aranan çalıştayda, siyaset üzerine konuşma yapan Servet Hocaoğulları, “2023 vizyonunda her anlamda kendini geliştirmiş, kabiliyetleri keşfedilmiş ve uluslar arası dil bilgisine sahip bir gençlik hayal ediyor, bölgesine hakim ve birlikteliğin adresi olan bir ülke hedefliyoruz. Bu anlamda gençliğin fikirlerini önemsiyor ve onlar için ne yapabiliriz in mücadelesini veriyoruz.” dedi.
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ve Erzurum İl Müftü Yardımcısı Şirin Ayış da eğitim ve toplumsal yaşamda inancın önemine değinerek, gençlerin kabiliyetlerini ön plana çıkaracak alanlara sevk edilmesi gerektiğini ve kendilerine belirledikleri hedeflere ilerlerken her anlamda destek olunması gerektiğine değinen konuşmalar gerçekleştirdiler.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Adına ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural’ın da katıldığı çalıştayda, gençlerin hayal ve hedefleri doğrultusunda yerel yönetimler olarak üzerlerine düşecek olan her türlü görevi yerine getirmekten kaçınmayacakları dile getirildi. Vural konuşmasında, kendi jenerasyonuna ait gençlik grubunun dava hayallerini büyük oranda gerçekleştirdiklerini ancak yeni nesil gençliğin bu çabalardan uzaklaşmaya başladığını dile getirdi. Bu anlamda gençlerle sohbet eden Vural, ‘Bizler çok çetin şartların yaşandığı dönemlerden geçtik. Ülkenin çok karanlık zamanlarına şahit olduk. Ancak hangi şartta olursa olsun bizlere önderlik eden büyüklerimizin ‘Bu mücadelenin kazananı sizler olacaksınız ve ülkemizin yarınlarını sizler şekillendireceksiniz’ sözünü hiçbir zaman unutmadık. Bu uğurda mücadele ettik ve bu başarıyı da elde ettik. Şimdi bu mücadeleyi devam ettirecek olan dava ruhuna sahip her bir gence sahiplenme ve hep birlikte ülkemizi Dünya Lideri konumuna getirebilme hedefindeyiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.
Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği Genel Başkanı Rahim Türk ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın proje desteği ile çıktıkları bu yolda, kendilerine her türlü desteği sunan yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sunarak başladığı konuşmasına, 2023 Gençliğinin Türkiye’nin Dünya Lideri olması yolunda ateşleyici gücü olacağını ifade ederek devam etti.
7 Bölge’de 7 il ile başlayan projenin gelen talepler doğrultusunda 9 ile ulaştığını dile getiren Türk, İstanbul, Antalya, Diyarbakır, Trabzon ve Ordu da yapılan çalıştaylardan sonra Erzurum’da gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu çalıştaydan sonra Kocaeli, İzmir ve son olarak 5 gün sürmesi hedeflenen Konya çalıştayı ile bu projeyi nihayete ulaştıracağını dile getiren Rahim Türk konuşmalarını şöyle devam ettirdi;
“Kardeşlerim, bu çalıştay hayalimiz ve hedeflerimizin dile getirildikten bir kenara atılıp boşa geçirilen bir zaman olmayacaktır. Bizler bu gün 2023 hedefleri üzerinde konuşuyor olacağız ve bu hedefleri oluşturabilme noktasında emek sarf etmeye devam edeceğiz.
2023 hedefimiz sadece ülkemiz için değil uluslararası alanda da çok büyük önem arz etmektedir. Asırlardır milletimiz ve devletimiz üzerinde oynanan oyunlar bu gün tüm şiddeti ile devam etmektedir. 2023 bugünün ileri yaşlı olanlarımızdan ziyade geleceğin karar vericilerini ve idarecilerini yani bizleri ve bizden sonra gelecek olan nesilleri ilgilendirmektedir.
Bizler asırlar boyu dünyayı yönetmiş ve adaleti ile hâkim olmuş bir neslin torunlarıyız. Böyle bir neslin torunları olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bunun farkında olarak yeniden dünya siyasetine aktif şekilde yön vermeli devlet ve millet olarak el ele vererek 2023 ve daha ötesinin nesillerini yetiştirmeliyiz.
İşte bu gün burada, dünya yönetimin hedefleyerek sizlerle birlikte yeniden strateji belirlemek, milletimizin ve devletimizin gelecek yıllarına dair politikalar üretmek için toplandık.
Burada her fikir bizler için çok değerli ve tartışmaya açıktır. Bu yüzden sizlerden ricam, hedeflediğimiz büyük Türkiye ilgili hayal ve düşüncelerinizi bizlerle paylaşmanız yönünde olacaktır.
Tüm bu bölgelerde yaptığımız çalışmaların neticesinde ortaya çıkarılan fikir ve oluşturulan kararlarımız sonuç bildirgesi olarak oluşturulacak ve yetkili mercilere yani başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır.”
Başkan Rahim Türk’ün konuşmalarının ardından çalıştay karşılıklı fikir alışverişi 4 saat boyunca devam etti.
Çalıştay hep birlikte çekilen fotoğrafla sona erdirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!