'2011'de FETÖ var mıydı?'

Güncelleme Tarihi:

2011de FETÖ var mıydı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 00:20

TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde önceki gün söz alan HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a “6 yıl önce aynı lacivert takım elbiseyle buradan konuşma yapan ve ‘Bilge kişidir’ diyerek Fetullah Gülen’e iltifatlarda bulunan kendisidir” eleştirisini yöneltti.

Haberin Devamı

Bozdağ ise şu yanıtı verdi: “Kürsüye geldiğimde, geçmişte yaptığım bir konuşmayı getiriyorlar, bunu FETÖ’nün teröristleri yapıyor. FETÖ’nün üzerine ne kadar gittiysem ertesi gün benim konuşmamı getirip koyuyorlar.

Ya, 2011’de yapılmış bir konuşma. O zaman ‘Fetullahçı terör örgütü’ ibaresi var mıydı, söylendi de mi biz söylemedik? Terör örgütü vasfı ortaya çıktıktan sonra terör örgütü diyen hükümet biziz ve mücadele eden biziz. Fetullahçı terör örgütünün başındaki baş terörist ve onun tasmalılarıyla mücadele eden Türkiye’de 10 siyasetçi varsa birisi de bu kardeşinizdir.

Biz sonuna kadar mücadele edeceğiz ama terör örgütü olduktan sonra FETÖ’yle kol kola, el ele her konuda yürüyen terör örgütleri sizsiniz. 17 Aralık-25 Aralık, MİT TIR’ları, kapatma davaları, hepsinde berabersiniz. Kontrollü darbede berabersiniz, Zarrab davasında berabersiniz. FETÖ neyi söylüyorsa, onu söylüyorsunuz. 10 sene önce konuşulmuş şeyleri buraya getiriyorsunuz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!