20 yıldır kapanmayan cinayet dosyası

Güncelleme Tarihi:

20 yıldır kapanmayan cinayet dosyası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 17:31

20 yıldır kapanmayan cinayet dosyası

Haberin Devamı

Ali AKSOYER/İSTANBUL,(DHA) ADANA'da  Mahmut C., cinayetinin  azmettiricisi olduğu iddia edilen M. K., polis uygulaması sırasında İstanbul’da yakalandı. 20 yıldır kapanmayan cinayet dosyasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

20 YIL ÖNCE CİNAYET İŞLENMİŞTİ
Eyüp, Kışla caddesi üzerinde 27 Eylül 1997 tarihinde meydana gelen olayda bir işhanında dükkanı bulunan Mahmut Bulut, işyerine gelen iki kişi tarafından kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Saat 13.45 de meydana gelen saldırganların dükkana girdikten sonra hiçbir söylemeden silahlarını ateşledikleri tespit edildi.

İKİ ŞÜPHELİ YAKALANMIŞTI
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından o tarihte olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis Mahmut Bulut’un öldürülmesiyle ilgili iki şüpheliyi gözaltına aldı. 5 Mayıs 1998 tarihinde gözaltına alınan Aydın Z. ve Fevzi A., Cinayet Büro Amirliğinde sorgulandı. Şüphelilerden Aydın Z., olayı gerçekleştirdiğini kabul ederek yanındaki kişinin Mahmut C., olduğunu söyledi. İki şüpheli o tarihte çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OLAYIN FAİLİ ADANA'DA ÖLDÜRÜLDÜĞÜ TESPİT EDİLDİ
Polisin yaptığı araştırmada ise olaya karışan ikinci isim olarak adı verilen Mahmut C.’nin Adana’da 1 Ocak 1998 tarihinde öldürüldüğü belirlendi. Bu kez bu cinayetle ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemeler sonucu Mahmut C.’nin öldürülmesinde azmettirici olduğu iddia edilen M.K.’nın ismi olay dosyasına girdi.

ADANA'DAKİ CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ OLARAK ARANIYORDU

Adana’da işadamı olan M.K.’nın Adana’da işlenen bir cinayet olayında da azmettirici olarak yargılandığı ve beraat ettiği tespit edildi. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından aranan şüpheli dün gece polis uygulaması sırasında yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri yapılan M.K. adiyeye sevk edildi. Yetkililer 20 yıldır açık olan cinayet dosyasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.
(FOTOĞRAF) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!