'20 Ocak Anıtı' için inceleme yaptılar

Güncelleme Tarihi:

20 Ocak Anıtı için inceleme yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 18:06

'20 Ocak Anıtı' için inceleme yaptılar

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsunspor'un 20 Ocak 1989’da trafik kazası yaptığı Havza İlçesi'ndeki alana giderek yapacakları anıt için incelemelerde bulundu.

Samsunspor'un 20 Ocak 1989 yılında Malatya deplasmanına giderken Havza İlçesi yakınlarında geçirdiği ve Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile şoför Asım Özkan'ın yaşamını yitirdiği trafik kazasının 28'inci yıl dönümünde Canik Belediye Başkanı Osman Genç, '20 Ocak Anıtı' yapacaklarını açıkladı. Başkan Genç, 1988-89 dönemi Samsunspor futbolcuları ve yöneticileri, bir grup Samsunspor taraftarı ve basın mensupları ile kazanın meydana geldiği Havza İlçesi'ndeki bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yapılması planlanan anıt çalışması ile ilgili bilgi verdi.

Kaza alanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Genç, anıt için bugüne kadar bir çok girişimin olduğunu ancak bir türlü yapılamadığını belirterek "Bugüne kadar bu anıtın yapılmasını arzu ederdik. Ancak kazanın üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen maalesef bu anıt yapılamadı. Biz Canik Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyduk ve bu işi üstlendik. Meclisimizden yetkiyi aldık. İnşallah Karayollarıyla gerekli görüşmeleri yapıp, yasal izin aldığımız takdirde Samsun’un ve tüm Samsunsporluların beklediği,olmasını istediği anıtı en kısa sürede şehrimize kazandıracağız" dedi. İnceleme sonrasında trafik kazasında ölenler için dua edilip karanfil bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!