2. Sykes Picot’u Türkiye bozar

Güncelleme Tarihi:

2. Sykes Picot’u Türkiye bozar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 21:06

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ikinci Sykes-Picot’u bozacak tek ülkenin Türkiye olduğunu, Türkiye’nin bu nedenle saldırılara maruz kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

9. Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Kurtulmuş, özetle şunları söyledi: “Küresel terörü çözebilecek en önemli ülkelerden bir tanesi olan Türkiye’ye, bir taraftan PKK üzerinden, bir taraftan DEAŞ üzerinden, bir taraftan FETÖ üzerinden terör elemanlarını başına bela ederek Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bunlara karşı uyanık olacağız. Bunların hepsine diz çöktüreceğiz. Sadece terör örgütlerini değil, terör örgütleri üzerinden Ortadoğu’ya ayar çekmeye çalışan küresel güçlere haddini bildireceğiz.”

OBAMA ELEŞTİRİSİ

Kurtulmuş konuşmasında Obama yönetimini de eleştirdi ve şöyle dedi: “Başından beri Suriye’nin bu noktaya gelmesinin temel nedenlerinden birisi, Batı dünyasının ve özellikle Obama yönetiminin elinde herhangi bir barış planının olmaması, Suriye’de Esad rejiminin nasıl bertaraf edileceğine ilişkin bir programının bulunmamasıdır.”

Haberin Devamı

(Bilgi notu: İngiltere ve Fransa, 16 Mayıs 1916’da Osmanlı Devleti’nin Ortadoğu’daki topraklarını paylaştıran gizli Sykes-Picot Anlaşması’nı yapmıştı.)

BAKMADAN GEÇME!