2 kitap 2 yazarın gündemi Beypazarı oldu

Güncelleme Tarihi:

2 kitap 2 yazarın gündemi Beypazarı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 15:34

2 kitap 2 yazarın gündemi Beypazarı oldu

Haberin Devamı

Kemal ÇELEN/BEYPAZARI(Ankara), (DHA)- ANKARA"nın tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle ünlü turistik ilçesi Beypazarı, hakkında yazılan kitaplarla da gündem oluşturuyor.

Yazarlar Birliği'nde her ay düzenlenen '2 Kitap 2 Yazar' etkinliğinde bu ay, Beypazarlı yazar Ahmet Yıldırım'ın 'Atasözleri ve Deyimleriyle Beypazarı Ağzı' ile Yılmaz Erdoğan'ın 'Bir Dilek Tut' adlı kitapları tanıtıldı. Ahmet Yıldırım, birçoğu kaybolmaya yüz tutmuş söz varlığından oluşan güzelliklerimizi, kayıt altına alarak geleceğe ulaştırmak için kitabını yazdığını belirtti. Konuşmasının son bölümünde kitapseverlere; Beypazarı Ağzı'ndan örnek atasözleri, deyimler, şiirler ve gülmeceler sundu.

Yılmaz Erdoğan, Beypazarı'nı birçok özelliği sebebiyle romanın mekanlarından biri olarak seçtiğini, söyledi. Yazım sürecinde ilçeyi, öğrencileriyle de ziyaret ettiğini ve başta kendilerine gösterilen konukseverlik olmak üzere, Beypazarı kültüründen etkilendiklerini belirtti. Erdoğan'ın kitabında; iki fedakar öğretmen ve umut yüklü onlarca öğrenciyle başlayan serüven, gizemli bir mektubun peşinde Ankara'dan Beypazarı'na uzanıyor.



Türkiye Yazarlar Birliği'nin Mehmet Akif Divanı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe şair ve yazarlardan Adem Karafilik, Fatma Yangın Ekşioğlu, Nesrin Özcan, Nur Ersen ve Vedat Güneş'in yanı sıra, Beypazarı Derneği Başkanı Dr. Mehmet Çiftçi ve Yönetim Kurulu üyesi Yakup Yaman da katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!