2 kahraman 1 emanet

Güncelleme Tarihi:

2 kahraman 1 emanet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 00:33

HAKKÂRİ’de 5 gün önce terör saldırısında ağır yaralanan ve kaldırıldığı GATA’da şehit düşen Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin (36), dün Muğla’nın Fethiye ilçesinde toprağa verilirken, 15 temmuz darbe girişiminde suikastten son anda kurtulan 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, şehidin küçük oğlunu gözyaşları içinde kucakladı.

Haberin Devamı

Şehidin cenazesi önce helallik için Tuzla Mahallesi’ndeki evine getirildi. Şehidi burada 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Ege Ordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiç ve Fethiye protokolü karşıladı. Cenazeyle birlikte eve gelen şehidin annesi Aliye Özekin, eşi Müge Özekin ve ağabeyi Murat Özekin, Piyade Yüzbaşı Özgür Özekin’in tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yağız Pars Özekin’i, Korgeneral İsmail Metin Temel kucağına aldı. Korgeneral Temel, cenaze evin önünden ayrılıncaya kadar şehidin oğlunu kucağında tuttu. Burada okunan duaların ardından cenaze Üzümlü Mahallesi İncirköy Mezarlığı’na götürüldü.

BU YIL YÜZBAŞI OLMUŞTU
Cenaze namazı kılınırken şehidin annesi Aliye Özekin ve eşi Müge Özekin, tabutun başına geldi. Eşi Müge Özekin’in “Aşkım beni niye bıraktın, gittin” sözleri yürekleri dağladı. Anne Aliye Özekin ise sürekli “oğlum” diyerek tabuta başını dayayıp ağladı. Şehidin üniversiteden ev arkadaşı olan Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Süleyman Gönül Ateş şöyle dedi: “Son olarak mart ayında görüştük. Çok başarılı bir sporcu aynı zamanda voleybol hakemiydi. Asker olmayı kendisi istedi. Diyarbakır Lice’de Tunceli’de ve Kuzey Irak’ta görev yaptı. Yüzbaşı rütbesini bu yıl takmıştı. Değerli bir arkadaşımızdı.”

Şehit, yakınlarının yanı sıra milletvekilleri, yetkililer ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından uğurlandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!