'2. Antalya Edebiyat Günleri' başladı

Güncelleme Tarihi:

2. Antalya Edebiyat Günleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 18:00

 '2. Antalya Edebiyat Günleri' başladı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nce ilki geçen yıl düzenlenen 'Antalya Edebiyat Günleri'nin 2'ncisi Antalya Sanatçılar Derneği'nde (ANSAN) başladı.

ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl'ın açış konuşmasıyla start alan '2. Antalya Edebiyat Günleri'nin ilk gününde 'Şiir Matinesi' adlı oturumu şair Şükrü Erbaş yönetti, şairler Ahmet Telli ile Ferruh Tunç konuşmacı olarak katıldı. Şiir severlerin büyük ilgi gösterdiği oturumda Şükrü Erbaş, edebiyatın hayatımızdaki yerini, insanların duygularına nasıl kılavuzluk ettiğini dillendirdi. Erbaş, "Hiç okumayan bir insan düşünce yoksunudur. Edebiyat olmasa ne aşk, ne sevgi, ne de erotizm olur" dedi. Erbaş, edebiyatı olmayan toplumun cahilleşebileceğine vurgu yaptı.

Şair Ferruh Tunç, edebiyatın bir hafıza tazeleme, yerini bulma çabası olduğunu kaydetti. Tunç, "Kimliğini kaybetmekte olan bir ülkenin çocuklarıyız. Bellek denilen olguyu bellek silicilerine bırakır isek, siliciler 24 saat hareket halindedir" dedi. Tunç, okumanın, şiir yazmanın önemi üzerinde durdu, aşk şiirleri yazabilmek için de şairin özgür olması gerektiğini kaydetti.

Antalya Edebiyat Günleri'nin ilk günü, Muratpaşa Belediyesi Fuayesi'nde şair Ahmet Telli'nin 'Renkler, İmgeler, Sözcükler' adlı sergisinin açılışı, ardından Kültür Salonu'nda Çiğdem Bulut'un yönettiği 'Edebiyat Geceleri' etkinliği ile devam etti. Etkinliğin ikinci günü, ANSAN'da saat 16.00'da '2000'lerde Öykü' paneli, saat 20.00'de Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda 'Öykü Okuyoruz' etkinliği ile devam edecek.

Son gün ise ANSAN'da saat 14.00'te atölye çalışmaları, saat 15.30'da 'Öykü Sokakta' adlı söyleşi yapılacak, aynı gün akşam Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda saat 20.00'de Zülfü Livaneli'ye onur ödülü verilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!