2. Abdülhamit'in torunu yoğun bakımdan çıktı

Güncelleme Tarihi:

2. Abdülhamitin torunu yoğun bakımdan çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 12:07

Nefes darlığı, kola ve sırta yayılan göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılan ve geçirdiği ameliyat sonrası 2 gün yoğun bakımda tutulan Sultan 2. Abdülhamit'in torunu Harun Osmanoğlu, yoğun bakımdan çıktı.

Bahçelievler Medicalpark Kalp ve Damar Cerrahisi Direktörü Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu, 80 yaşındaki Harun Osmanoğlu'nun 6 Aralıkta yol yürümekle gelen nefes darlığı, kola ve sırta yayılan göğüs ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurduğunu anımsattı. Osmanoğlu'na yapılan tetkik ve tedavilerin sonucunda koroner anjiyografisi yapılmasına karar verildiğini belirten Doç. Dr. Kınoğlu, anjiyografi sonucunda 3 damar hastalığı teşhisi konulduğunu kaydetti.

Harun Osmanoğlu ve ailesine cerrahi müdahalenin gerekliliği söylendiğinde ailede panik ve kaygı oluştuğunu ifade eden Doç Dr. Kınoğlu, “Aile biraz müsaade istedi. Birkaç günlüğüne çıkıp, aile içerisinde bunu görüşüp karara bağlamak istediler. Ancak Osmanoğlu'nun çıkmamasının daha iyi olacağını söyledim” dedi.

Kınoğlu, rahatsızlık tespit edilen 3 damardan 2'sinde ciddi anlamda darlık belirlendiğini ifade ederek, Osmanoğlu'nun her an kalp krizi geçirme riski olduğunu, bir damarın tamamen tıkandığını ve yüzde 80 tıkalı olan ana damarının da tamamen tıkanması halinde ölüm riskinin bulunduğunu müşahade ettiklerini söyledi.

4 damarına bypass yapıldı

Osmanoğlu'nun bu risklere rağmen, isteği üzerine, anjiyo olduğu akşam taburcu edildiğini belirten Kınoğlu, aradan 10 gün geçtikten sonra Osmanoğlu'nun kendisini arayarak, ameliyat olmayı kabul ettiğini bildirdiğini kaydetti.

Doç. Dr. Kınoğlu, ameliyat için gerekli hazırlıkların ardından 24 Aralıkta Osmanoğlu'nun ameliyata alındığını belirterek, “Ameliyatta 4 damara bypass gerçekleştirildi. Ameliyat gayet seyrinde ilerledi ve olağanüstü durumu olmadan tamamlandı. Osmanoğlu, 2 gün yoğun bakımda tutuldu. Vücudundaki sistemlerle ilgili sıkıntısı yok. Kendisi artık dolaşabilir vaziyette. Tıbbi tedavisini alıyor. Seyir böyle devam ettiği takdirde gelecek hafta taburcu olabilir” diye konuştu.

Ameliyatı, değişik duygularla gerçekleştirdiğini anlatan Kınoğlu, ameliyatı yaparken onur duyduğunu ve Türkiye'de bu ameliyatın yapılmasından mutluluk duyduğunu kaydetti. Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu, Osmanoğlu'nun sürekli saç ve tıraş bakımına özen gösterdiğine de değinerek, onun bu halinin, çalışanların çok hoşuna gittiğini, bu bakımın aileden gelen duruştan kaynaklandığını ve herkesin mütevazi kişiliğe sahip Osmanoğlu'nu tanıması gerektiğini söyledi.

Harun Osmanoğlu'nun oğlu Kayıhan Osmanoğlu, babasının durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, doktorların önemli ve başarılı operasyon yaptığını kaydetti. Osmanoğlu ailesi olarak ameliyattan olumsuz etkilendiklerini ve stres yaşadıklarını ifade eden Kayıhan Osmanoğlu, 1974'ten beri Türkiye'de bulunduklarını hatırlatarak, bazı aile fertlerinin yurt dışında bulunduğunu ve onların da en kısa zamanda Harun Osmanoğlu'nu ziyarete gelmek istediklerini anlattı.
Babasının en kısa zamanda sağlığına kavuşmasını beklediklerini dile getiren Osmanoğlu, “Babam doktora giderdi, ama içi rahat etmezdi. Kendisine hep iyi baktığından kan bile aldırmazdı. 'Eskiden beri biz böyle gördük' derdi. Nadiren doktora giderdi” diye konuştu.

Osmanoğlu, ameliyat olmak için bazılarının yurt dışına gittiğini, ancak Türkiye'nin sağlık alanında yurt dışından çok daha iyi durumda olduğunu söyledi.

Kayıhan Osmanoğlu, ameliyat boyunca kendilerini yalnız bırakmayan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, devlet teşkilatı, hastane çalışanları, Cevahir ailesi, dualarını eksik etmeyen Mahmut Ustaosmanoğlu ve Ahmet Mahmut Ünlü'ye teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!