1999 dünyada yine seks skandalları yılı olacak

Güncelleme Tarihi:

1999 dünyada yine seks skandalları yılı olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Haberin Devamı

Koca bir yılı spermli elbise ve şilteleri konuşarak geçirdikten sonra dünyanın bu yıl artık uslanacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bazı tahminlere göre dünya 1999'da daha da azacak; çünkü bu yıl bir ‘bitiş’i temsil ediyor ve dünyanın geçici olduğu düşüncesi insanların libidosunun yükselmesine yol açıyor.

Perulu şamanlara bakılırsa, ABD Başkanı Bill Clinton, Monica Lewinsky'yle yaşadığı cinsel kaçamaklar yüzünden saplandığı beladan sıyrılmayı başaracak. Yani Senato'daki yargılama sonucunda aklanacak ve koltuğundan olmayacak.

Peru'da İnka İmparatorluğu döneminden kalma güçlü bir kurum olan şamanlığın bugünkü temsilcileri, insanın halüsinasyonlar görmesine yol açan mayalı bir içki içerek baktıkları 1999 falında Clinton'ın aklanacağını gördüler. Monica'nın ise seks skandalının perde arkasını kaleme alacağı kitap yüzünden sıkıntılı günler yaşayacağı kehanetinde bulundular.

Bu kehanete göre Clinton, 1998 boyunca tüm dünyanın diline dolanan skandalı hafif yaralı olarak atlatacak ama, seks skandalları bu yıl da başkalarının başına bela olacak.

BÜYÜK YOZLAŞMA

İngiliz yazar Stephen Skinner'in kaleme aldığı ‘‘Millenial Prophecies’’ (Binyıl Kehanetleri) adlı kitaba göre önümüzdeki 12 ay, cinsel ve finansal olmak üzere çok berbat skandallara sahne olacak. Bir yüzyılın, hatta daha da önemlisi bir binyılın sonuna gelinmesi nedeniyle tüm dünyada kitlesel histeri yaşanacak. Bugün eşlerin yaklaşık % 12'sinin birbirine sadık olduğu tahmin edilirken, bu oran iyice düşecek.

Bundan bin yıl önce de Avrupa'da yeni bir binyıla girilirken sosyal histeriler yaşandığına, cinsel alanda yozlaşmanın doruk noktasına çıktığına işaret eden yazar, binyıl sonunun insanlarda ‘‘ölüm’’ düşüncesini güçlendirdiğini ileri sürüyor. Ölüm düşüncesi ise libidoyu tırmandırıyor, cinsel uyanışı kışkırtıyor. Böyle durumlarda insan, büyük korku ve stres altında kalan hayvan grupları ve göreve çıkan savaş uçağı pilotları gibi davranıyor; cinsel dürtüler kontrolsüz bir şekilde açığa çıkıyor.

Bitiş düşüncesi insanların ahlaki değerlerini aşındırıyor; yemek ve para açlığı ön plana çıkıyor. Bu nedenle 1999'da insanların para ve yemek iştahının da kabarması bekleniyor.

İngiliz yazar Skinner, ahlaki çöküş nedeniyle 1999 yılı içinde kutsal kitap satışlarında büyük patlamalar yaşanacağını da tahminlerine ekliyor.

Popülaritesi artıyor

Güney Kalifornia'da üç günlük yeni yıl tatiline çıkan Başkan Clinton’ın popülaritesi sürekli artıyor. Başkan, Amerikalılar’ın hayran oldukları erkekler listesinin bir numara. Gallup tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına katılanların % 18'i, ‘‘Hayran olduğum Amerikalı erkek Clinton’’ yanıtını verdi. Geçen yıl Clinton hayranlarının oranı % 14'tü. Dünyada en sevilenler listesinin bir numarası ise Papa 2'nci John Paul.

Bağdat: Ateşe devam edeceğiz

Suudi Arabistan, ABD'nin Irak'a yönelik askeri bir operasyon için topraklarını kullanılmasına izin vermeyeceğini yinelerken, uçuş yasağını tanımadığını duyuran Bağdat, Irak üzerindeki uçuşlar durana kadar müttefik uçaklarına ateş açacaklarını bildirdi. BM'deki Irak temsilcisi Nizar Hamdun, CNN'e verdiği demeçte, ‘ABD ve İngiltere çekilinceye, Irak’ı rahat bırakıncaya dek uçaklarına ateş edeceğiz' dedi. Güney Irak'ta önceki gün ikinci saldırının meydana geldiğini söyleyen Hamdun, ‘Üçüncü, dördüncü saldırı da olacaktır’ ifadesini kullandı. Washington, Irak füze bataryalarının müttefik uçaklarını hedef alan saldırısına anında misilleme yapıldığını bildirmişti. Bu arada İncirlik üssünde hareketlilik devam ederken, radar bozucu uçakların faaliyeti de dikkati çekti

Klerides bir poker oynadı ve kaybetti

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Rusya'dan satın aldığı S-300 füzelerinin, Türkiye'nin kararlı tutumu üzerine ünlü Financial Times Gazetesi Kıbrıs Rum Kesimi’nin geri adım attığını yazarken, Almanya'nın Sesi Radyosu Glafkos Klerides'in ‘Pokerde yüksek oynadı ve kaybetti’ yorumunu yaptı. Radyo, Kıbrıs Rum Ulusal Konseyi'nde bütün itirazlara karşı direnen Klerides'in kararının politik yenilgi olduğunu vurguladı. Washington Post Gazetesi de başmakalesinde Klerides'in Kıbrıs Türkler’i ve Türkiye'den tehdide maruz kaldığı iddiasıyla adaya füze yerleştirme kararının haklı nedeni olmadığını vurguladı. Bu arada füzeleri konusunda atılan geri adım Kıbrıs Rum Kesimi’nde hükümeti ve partileri sarsmaya devam ediyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!