19 Mayıs'a ilginç ziyaret

Güncelleme Tarihi:

19 Mayısa ilginç ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2006 00:00

Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe'nin 19 Mayıs Üniversitesi'ne yaptığı ziyaretin perde arkası aydınlandı. Tümgeneral Beştepe, rektöre değil, kendisini kutlama ziyaretine gelen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt'e gitmiş.

ONDOKUZ Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay hakkında TBMM Araştırma Komisyonu üyelerinin Samsun'da incelemelerde bulunduğu günlerde, Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe'nin ünivesiteye ’destek’ olarak algılanan ziyaretinin perde arkası aydınlandı. Tümgeneral Beştepe'nin, Rektör Prof. Dr. Bernay'ı değil, daha önce kendisini kutlama ziyaretine gelen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt'e nezaket ziyaretinde bulunduğu ortaya çıktı. Samsun'daki Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Mürkezi Komutanlığı görevini geçen ağustos ayında Tümgeneral Kemal Ay'dan devralan Tümgeneral Beştepe'ye o günlerde Samsun'daki resmi ve sivil kurumların yöneticileri tebrik ziyaretinde bulundu. Tümgeneral Beştepe, geçen ekim ayından itibaren belli program çerçevesinde kendisine ziyarette bulunanlara nezaket ziyaretleri yapmaya başladı. Daha önce Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ı ziyaret eden Tümgeneral Beştepe, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt'ten de aynı amaçla 19 Ocak Perşembe günü için randevu aldı.

DEKAN, REKTÖRÜ ÇAĞIRDI

Tümgeneral Naci Beştepe, randevu günü eşi Derya Beştepe ile İlahiyat Fakültesi'ne gitti. Tümgeneral Beştepe'nin eşiyle geleceğinden haberdar olan Dekan Prof. Dr. Osman Zümrüt de eşi Nermin Zümrüt'ü aynı gün yanında getirdi. Dekan Prof. Dr. Osman Zümrüt, Tümgeneral Beştepe makamına gelince, Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ı arayarak, "Paşamız fakültemize nezaket ziyaretine geldi, siz de buyurun" dedi. Pazartesi gününden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde çalışan ve ifadesini alan TBMM Araştırma Komisyonu üyeleriyle 3 gün birlikte olan Rektör Prof. Dr. Bernay, onlarla işinin bitmesini de fırsat bilerek Tümgeneral Beştepe'yi görmek üzere İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na gitti. Bir süre görüşen ve basın mensuplarına poz veren Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay ve Tümgeneral Naci Beştepe'ye, Dekan Prof. Dr. Osman Zümrüt İlahiyat Fakültesi'ni gezdirdi.

KOMİSYON'LA İLGİSİ YOK

İlahiyat Fakültesi'ndeki ziyaretin fotoğrafları Samsun'daki yerel gazetelerde ’Paşadan Bernay'a destek’ başlıklarıyla manşetlerden verildi. Bu haberlerle olayın yanlış yansıtıldığını belirten Tümgeneral Naci Peştepe, bir gün sonra bir açıklama gönderdi. Açıklamasında, ziyaretin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt'e nezaket ziyareti olduğunu ve önceden planlandığını belirten Tümgeneral Naci Beştepe, "Bu ziyaretin TBMM Araştırma Komisyonu üyelerinin Samsun'daki faaliyetleriyle bağlantısı yoktur. Ziyaretin kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmasını arzu etmiyorum" dedi. Tümgeneral Beştepe'nin açıklaması da ’Paşadan Bernay'a destek’ manşetlerini atan yerel gazetelerde bir gün sonra yer aldı.

Eşiyle gelmişti

Garnizon Komutanı Tümgeneral Naci Beştepe, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof Dr. Osman Zümrüt'ü ziyarete eşi Derya Beştepe ile birlikte gitti. Tümgeneral Beştepe'nin eşiyle birlikte geleceğini bilen Dekan Prof. Dr. Zümrüt o gün fakülteye eşi Nermin Zümrüt'ü de getirdi. Tümgeneral Beştepe makamına gelince, Dekan Prof. Zümrüt, Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ı arayarak, "Paşamız geldi" diye çağırdı. Prof. Bernay da gelip, paşayla bir süre sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!