180 milyonluk faiz eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

180 milyonluk faiz eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 01:00

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 180 milyon TL faiz ödeyecek olmasını eleştiren Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, “Bu parayı raylı sisteme yatırım olarak değerlendirsek, kilometrelerce metro hattı inşa edilebilirdi” dedi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 bütçesine göre bu yıl 180 milyon TL faiz ödeyeceğine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Ramazan Şimşek, bu durumu eleştirerek, “180 milyon faiz ödemesi yerine vatandaşlarımızın Başkentimizde daha kaliteli, sosyal ve kültürel bir yaşam sürebilmeleri için yatırımlara dönüştürülmesi gerekmektedir” diye konuştu. Faiz giderinin 19 ilçenin bütçesinden daha fazla olduğuna da dikkat çeken Şimşek şunları söyledi:

FAİZ YERİNE YATIRIMLARA GİTSİN

“Bu rakam Ankara’nın metropol ilçelerinin tek tek bütçelerini ele aldığımızda yaklaşık 19 ilçe belediyesinin bütçesinden daha fazla. Geçtiğimiz yılki rakamlara baktığımızda bu faiz yükünün Sincan bütçesiyle eşit olduğu, Gölbaşı bütçesinden 1 buçuk kat, Şereflikoçhisar’dan 10 kat, Çamlıdere’den 20 kat, Evren’den neredeyse 90 kat daha fazla olduğu görünüyor. Oysa bu 180 milyon faiz ödemesi yerine vatandaşlarımızın Başkentimizde daha kaliteli, sosyal ve kültürel bir yaşam sürebilmeleri için yatırımlara dönüştürülmesi gerekmektedir.

‘FUARA KOMİK FAİZE YÜKSEK BÜTÇE’

Haberin Devamı

Fuar alanından yoksun olan Ankara’da, fuar alanı için ayrılan bütçe sembolik ve komik bir rakam iken, ödenen yüksek faiz giderleriyle dört başı mamur, Başkente yakışır kim bilir kaç tane fuar alanı inşa edebilirdik. Bu parayı raylı sisteme yatırım olarak değerlendirsek, kilometrelerce metro hattı inşa edilebilirdi. Metro istasyonları daha kaliteli ve konforlu hale getirilebilir, her yağmur yağdığında metro istasyonlarını su basmaz, alt geçitler su ile dolmazdı. Daha kaliteli ve modern otobüs sayısı artırılabilir, alt yapısı olmayan birçok bölgeye alt ve üst yapı hizmeti götürülebilirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!