1750. yeraltı konteyneri Yeşilbahçe'de

Güncelleme Tarihi:

1750. yeraltı konteyneri Yeşilbahçede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2016 11:46

1750. yeraltı konteyneri Yeşilbahçe'de

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi'nin sağlıklı yaşam alanları yaratmak için başlattığı çöp konteynerlerini yeraltına alınması çalışmalarında bin 750'inci konteyner, yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi Yeşildere Mahallesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu önüne yerleştirildi.

Muratpaşa Belediyesi, Türk Patent Enstitüsü'nce tescilli 'yeraltı otomatik çöp konteynırlarının bin 750'incisinin montajını tamamladı. Muratpaşa Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü Yeraltı Konteyneri Üretim Tesisi'nde seri üretimi gerçekleştirilen yeraltı çöp konteynerlerinin bin 750'incisi, Yeşilbahçe Mahallesi'nde Atatürk İlköğretim Okulu önüne yerleştirildi. Yeşilbahçe Mahallesi'nde 2 adet 3'lü sistem yeraltı çöp konteynerinin montajı tamamlandı.

26 MAHALLEDE ÇALIŞMA

Muratpaşa Belediyesi, 2016 yılının ilk 6 ayında Altındağ, Cumhuriyet, Çağlayan, Çaybaşı, Demircikara, Dutlubahçe, Ermenek, Etiler, Gebizli, Güvenlik, Güzelbağ, Güzeloluk, Kışla, Kızılsaray, Kızıltoprak, Kızılarık, Meltem, Meydankavağı, Muratpaşa, Sinan, Şirinyalı, Tahılpazarı, Varlık, Yenigün, Yeşilbahçe ve Zümrütova Mahalleleri'nde talep doğrultusunda çöp konteynırlarını yer altına aldı.

ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞTİ

Muratpaşa Belediyesi, kendi atölyesinde üretip, ihtiyaç fazlasını belediyelere sattığı patentli yeraltı otomatik çöp konteyneri, eski tip standart çöp biriktirme ve toplama sistemlerini tamamen değiştirdi. Yeraltı çöp konteynerlerinin yüzeyde sadece açma kapağı görülürken böylece evsel atıklarını konteynıra atmak için Muratpaşa sakinlerinin eliyle konteynır kapağını açmasına gerek kalmıyor. Konteynırlar, ayakla pedala basılmasıyla açılıyor. Çöpün toplandığı hazne yeraltında kaldığı için görüntü ve çevre kirliliği de ortadan kaldırılıyor.

Çöpün yeraltında toplanması özellikle yaya ve taşıt trafiğinin yoğun olduğu noktalarda da önemli avantajlar da yaratıyor. Yerden sağladığı tasarrufun yanı sıra yaya ve araç geçişlerini kolaylaştırırken site ve okul gibi alanlarda konteynerler sorun olmaktan çıkıyor. Yeraltı çöp konteynerleri tüm bunlara ek olarak kış aylarında fırtınalı günlerde yola savrulmasıyla yarattığı riski de ortadan kaldırıyor.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!