17 yaşındaki kız, 13 yaşındaki çocuktan erkek bebek dünyaya getirdi

Güncelleme Tarihi:

17 yaşındaki kız, 13 yaşındaki çocuktan erkek bebek dünyaya getirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2008 10:14

SİNOP’ta iki yıl önce 13 yaşındaki İmam Hatip Lisesi öğrencisi M. A.'yı kandırarak cinsel ilişkiye giren, hamile kalarak bir erkek bebek dünyaya getiren 17 yaşındaki F. H., ‘çocuğu cinsel istismar’ suçundan 4.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Olay, Sinop'un Ulupınar Köyü’nde meydana geldi. Köyde herkesin tarlaya çalışmaya gittiği bir sırada evde yalnız kalan F. H., iddiaya göre çeşme başında karşılaştığı kendisinden 4 yaş küçük M. A.'yı evlerine çağırdı ve onu kandırarak cinsel ilişkiye girdi. İkisi de bu olaydan kimseye söz etmezken, F. H.'nin hamile kalması işleri karıştırdı.

AMCASININ OĞLUYLA EVLENMEK İSTEDİ
Ailesinden hamile olduğunu saklayan F. H., çözüm için plan yaptı. İstanbul'da oturan ve köye yaz tatiline gelen amcasının oğlu 20 yaşındaki A. H. ile yakınlaşan F. H., “Benimle evlenmek istiyorsan kaçalım” dedi. A. H. de bu isteğe uyarak F. H.'yi alıp İstanbul'a götürdü. Ancak F. H.'nin hamile olduğunu öğrenen A. H., onu köye getirip ailesine teslim etti.

F. H.'nin gerçeği anlatması üzerine ailesi bu kez M. A.'nın ailesine giderek, “Oğlunuz kızımızı hamile bırakmış, çözüm bulalım” dedi. M.A. da F. H.'nin zorlamasıyla cinsel ilişkiye girdiklerini söyleyince, ailesi şikayetçi oldu ve olay yargıya taşındı.

4.5 YIL HAPSE ÇARPTIRILDI
Durağan Asliye Ceza Mahkemesi'nde, açılan davada görevsizlik kararı üzerine dosya Boyabat Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Bu arada F. H.'nin dünyaya getirdiği erkek bebeğin, yapılan DNA testinde M. A.'dan olduğu saptandı.

Boyabat Ağır Ceza Mahkemesi, hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan F. H.'yi geçen hafta ‘çocuğu cinsel istismar’ suçundan 4.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay'a gönderildi.
İmam Hatip Lisesi'nde okuyan M. A.'nın babası A. A., “F. H. oğlumu kandırarak cinsel ilişkiye girdiği için dava açtık. Mahkemenin lehimize karar vermesi bizi sevindirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!