15 Temmuz'u ve darbeleri dernek bünyesinde anlatacaklar

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuzu ve darbeleri dernek bünyesinde anlatacaklar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 14:57

15 Temmuz'u ve darbeleri dernek bünyesinde anlatacaklar

Haberin Devamı

MANİSA'da 15 Temmuz darbe girişimini gençlere anlatmak ve unutturmamak amacıyla '15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği' kuruldu.

Manisa'da 3 ay önce kurulan ve geçen ay resmiyet kazanan 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği, düzenlenen kahvaltılı toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı. Tanıtıma AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybutur ile Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç da katıldı. 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği Başkanı Serhat Çağ, 15 yönetim kurulu üyesi bulunan derneğin 150 üye sayısına ulaştığını kaydetti. Dernek Başkanı Çağ, demokrasinin temel ilkelerine bağlı kalmayı hedeflediklerini belirterek, "Hedefimiz, demokrasinin temel değerlerine sıkı sıkıya sarılarak ilkelerini yerine getirmektir. Milletin iradesi karşısında kalkışmalara, anti demokratik hareketlere karşı bir tepki oluşturmaktır" diye konuştu. Dernek binasının 19 Temmuz tarihinde açılacağını dile getiren Başkan Çağ, dernek içerisinde 15 Temmuz Darbe girişimini gençlere anlatmak amacıyla çeşitli argümanlar olduğunu ifade etti. Çağ, "Bu oluşumu sadece bir dernek veya sivil toplum örgütü olarak düşünmedik. 15 Temmuz gecesini gelecek nesillere daha iyi anlatabilmek adına şube binamızın alt kısmını panoramik müze haline getirdik. Burada 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananları panoramik halde sesli ve görsel olarak anlatabilecek argümanlar oluşturduk. Böylece genç nesillere, yani öğrencilerimize ve halkımıza 15 Temmuz'u unutturmamak adına faaliyetler yapmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki süreçte tüm ilçelerimizde temsilcilikler oluşturacağız. Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz. Bu yapacağımız çalışmalar sonrasında bir daha böyle kalkışmalar olmayacak sivil toplum bilincini aşılamış olacağız" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'DA BİZİ DAHA İYİ ANLADILAR"

AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK üyesi Murat Baybatur, Türkiye'nin darbelerle anılan bir ülke olduğunu öne sürerek, "Ülkemiz 10 veya 20 yılda bir darbelerle anılıyor. Bu memleket kimi zaman post model darbe, kimi muhtıra, kimi silahla kullanarak darbelerle karşılaştı. En son hainliği de 15 Temmuz'da gördük. 17- 25 Aralık'ta ise yargısal manada değişik entrikalarla, yolsuzluk sosuna bulandırılarak darbe yapılmaya çalışıldı. Bunu o zaman da anlattık. O zaman bizi anlayanlar ve anlamayanlar oldu. Ancak 15 Temmuz'da söylediklerimizin ne kadar doğru olduğu ve bu ekibin ne kadar tehlikeli olduğu iyice anlaşıldı. Fethullahçı Terör Örgütü diye tabir ettiğimiz, esasında casusluk örgütü olan bu örgütün kanlı yüzü görüldü. Bu kara günleri atlatıyoruz" diye konuştu. AK Partili Başbatur, şuanda ekonomi üzerinden Türkiye'ye darbe vurulmak istendiğini savundu. Baybatur, "15 Temmuz'u beceremeyenler şimdi ekonomi üzerinden darbe vurmaya gayret gösteriyor. Yeni operasyonlar yapma derdindeler. Buna içerden çanak tutanlar ve dışarıdan operasyon yapanlar var. Bunu milletimiz idrak etmiş durumda. Bunu da atlatacağız. Kurulan derneğimiz ve buna benzer dernekler darbelerin nasıl olacağını, Türkiyemiz üzerinde oynanan oyunları en iyi şekilde anlatacak. Önemli bir rol üstlendiler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından derneğin yönetim kurulu üyeleri tanıtıldı.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA,(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!