15 Temmuz’da hareketliliği: Er de ihbar etmiş

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz’da hareketliliği: Er de ihbar etmiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 22:13

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ, 15 Temmuz'da bir erin de MİT'e giderek ihbarda bulunduğunu belirterek, "Önce binbaşı gidiyor 15.00-16.00 sıralarında, daha sonra er. Er, bir şeyler duyuyor, onların görüşmelerini, hareketliliğini. Bir darbe olacağını tahmin etmiyor, MİT Müsteşarı’nın derdest edileceğini ve siyasi iktidara karşı bir operasyon yapılacağını tahmin ederek gidiyor" dedi.

Haberin Devamı

TBMM FETÖ’nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, komisyon çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Özdağ, komisyon olarak 3 aylık sürelerinin bitmesine 3 hafta kaldığını, bunu bir ay uzatma haklarının olduğunu, rapor yazımlarına başlandığını belirtti. TBMM Başkanlığı’na sunulacak raporun, ‘tarihe not düştüğünü’ dile getiren Özdağ, tanıkların konuşmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

‘FİDAN DERDEST EDİLECEK’

Özdağ, 200’e yakın kişiyi dinlemeyi planladıklarını, itirafçıların da dinlenebileceğini, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın da mevzuat gereği sakınca yoksa soruları yazılı olarak göndereceklerini anlattı. “15 Temmuz akşamıyla ilgili kimsenin kafasında bir karanlık kalmasın. Darbe öncelikle Recep Tayyip Erdoğan’a, sonra parlamentoya ve diğer bütün partilere yapıldı” diyen Özdağ, darbe girişimi gecesine ilişkin özetle şunları söyledi: "Darbe önceden bir binbaşı ile bir er tarafından MİT'e bilgi veriliyor. ‘Darbe’ diye bildirmiyorlar. MİT Müsteşarı’na operasyon yapılacak diye bildiriyorlar. Önce binbaşı gidiyor 15.00-16.00 sıralarında, daha sonra er. Er, bir şeyler duyuyor içeride, onların görüşmelerini, hareketliliğini. Bir darbe olacağını tahmin etmiyor, MİT Müsteşarı derdest edilecek ve siyasi iktidara karşı bir operasyon yapılacağını tahmin ederek gidiyor. Er ve binbaşı da korunmak adıyla, tedbirli olarak şu anda hapiste. Bu yapı, gece saat 03.00 civarında yapsaydı başarılı olma ihtimali vardı. Türkiye iç savaşa sürüklenecekti."

Haberin Devamı

SUİKAST EKİPLERİ AYNI

Darbeci askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Marmaris’te derdest etmesi halinde darbenin başarıya ulaşacağına dikkati çeken Özdağ, “Merhum Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopterinin parçalarını sökenlerle Erdoğan’ın otelini basanlar aynı adamlar. Aydın Özsıcak ve o ekip aynısı. Özsıcak’ı (o dönem) serbest bırakanlar, bugün FETÖ’den tutuklu. O uçakları kullanan, helikopterin üzerinden geçen F-16’yı kullananlar da içeride, tutuklular” dedi.

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU AÇIKLASIN

Özdağ, CHP'nin 17-25 Aralık'tan sonraki politikalarını da eleştirerek, "17-25 Aralık'tan bir hafta önce Kılıçdaroğlu ABD'ye gidiyor. FETÖ'ye ait bir enstitüde Gülen'in önemli adamlarıyla buluşma yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretini açıklaması lazım. Burada kimler vardı? Öğrenmek istiyoruz” diye konuştu.

HATIRLAMIYORUM

ÖZDAĞ, Hürriyet’e de özetle şunları söyledi:

“Bize verilen bilgi, bir binbaşı ve bir er, Fidan’a karşı bir operasyon yapılacağını bildiriyorlar. Darbeyle ilgili bilgileri yok bunların. Ya gelen konuşmacılardan biri bize söyledi, veya CHP’li vekillerden bir tanesi söylemiş olabilir. Hatırlamıyorum, tutanaklara bakmamız lazım. Binbaşı H.A. tutuklu mudur yoksa tedbirli olarak bir yerde gözaltında mı bulunuyor, can güvenliğini sağlamak adına devlet bilmiyoruz. İkisi Fidan’a karşı bir operasyon yapılacağını saat 15.00 ile 17.00 arası bildiriyorlar.”(Umut ERDEM / ANKARA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!