15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu yapan grup Kızılcahamam’da

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu yapan grup Kızılcahamam’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 12:38

15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu yapan grup Kızılcahamam’da

Haberin Devamı

Nurullah TOSUN/ KIZILCAHAMAM, (Ankara) (DHA)- KONYA Halk Sağlığı Müdürlüğünce düzenlenen "15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" kapsamında Ankara'ya gelen grup, Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Kızılcahamam Kaymakam Vekili Mutlu Göksal ile  Belediye Başkanı Muhittin Güney ve kamu kurumlarında çalışan müdürler ile şehit yakınları tarafından karşılandı.
Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güneş, Konya'dan 1 Temmuz'da yola çıkan 40 kişilik bisikletli gruba selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Konya Halk Sağlığı Şube Müdürü Ahmet Ekizer yaptığı konuşmada, amaçlarının 15 Temmuz şehitlerini unutmamak ve unutturmamak olduğunu belirtti. Ekizer, "Bugün turumuzun 8. etabı olan Kızılcahamam'dayız. Burada 4 şehidimiz var. Onların Mahkemeağacin köyünde bulunan mezarlarını ziyaret edip, buradan toprak alacağız. Bu toprağın bir kısmını Çanakkale'deki şehitlerimizin ruhu ile buluşturacağız. Bir kısmını Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz bir kısmını da Konya'ya götüreceğiz" diye konuştu.
Daha sonra Kızılcahamam Kaymakam Vekili Mutlu Göksal da yaptığı konuşmada, bisikletli gruba teşekkür ederek, “15 Temmuz çok önemli bir gün, darbeye hayır, demokrasiye evet dediğimiz bir gün. Demokrasi her zaman baki kalacak. Bu millet vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkacak" dedi.
Bisiklet turu, 19 Temmuz'a kadar devam edecek ve 11 ili geçip yaklaşık bin 600 kilometre yol kat ederek, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde sonlandırılacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!