15 Temmuz şehidi polis Cennet Yiğit'in hayatı belgesel oluyor

Güncelleme Tarihi:

15 Temmuz şehidi polis Cennet Yiğitin hayatı belgesel oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 17:49

15 Temmuz şehidi polis Cennet Yiğit'in hayatı belgesel oluyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi ile Hür Akademi Sivil Toplum Kuruluşu’nun ortaklaşa hazırladığı ve 15 Temmuz şehidi özel harekat polisi Cennet Yiğit'in hayatını konu alan 'Cennetten bir parça' belgesel projesinin ilk bölüm çekimleri sona erdi.
15 Temmuz darbe girişimi gecesi Şehit olan özel harekat polisi Cennet Yiğit’in hayatı belgesel oluyor. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Hür Akademi Sivil Toplum Kuruluşu’nun birlikte hazırladığı 'Cennetten Bir Parça' adlı belgesel film projesi, 15 Temmuz gecesindeki darbe girişimine dikkati çekerken, Kayserili şehitlerin de hayatlarını ekranlara taşıyor. İlk olarak Cennet Yiğit'in hayatının belgeselleştirildiğini belirten İletişim Fakültesi Kampüs TV Koordinatör Yardımcısı ve Projenin Yönetmeni Olcay Oğuz, “Bu proje ile hem şehitlerimizin hayatlarını daha yakından tanıma ve tanıtma fırsatı buluyoruz hem de onları yad ediyoruz. İletişim Fakültesi öğrencileri de bu projelerle hem dışarıda hem stüdyoda uygulama yapma olanağı buluyor. Bir Kayserili olarak şehitlerimize sahip çıkmamız, ailelerini yalnız bırakmamız lazım. Onlar bu ülke için canlarını hiç çekinmeden feda ettiler, biz de İletişim Fakültesi olarak şehitlerimizi yaşatmaya, ailelerinin acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ hocamıza ve Hür Akademi’ye bizleri şehit aileleri ile buluşturduğu için teşekkür ediyoruz” dedi.
Duygu dolu anların yaşandığı çekimlerde şehit Cennet Yiğit’in annesi Huriye Yiğit, kızının devletine ve milletine aşık olduğunu, bir Cennet’in gidip bin Cennet’in geleceğini söyledi. Evlatsız olunacağını ancak vatansız olunamayacağını söyleyen anne Yiğit gözyaşlarını tutamadı. Şehidin ablası Emine Yiğit de ''O sadece kardeş değil, herşeyimdi” dedi. Acılı ve gururlu babası Yahya Kemal Yiğit ise “Allah o günleri milletimize bir daha yaşatmasın'' diye konuştu. Baba Yiğit, bu vatan için bir evladı değil bin evladı olsa feda edebileceğini de sözlerine ekledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!