14. Geleneksel IB Günü Bienali, Marmara Eğitim Köyünde gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

14. Geleneksel IB Günü Bienali, Marmara Eğitim Köyünde gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 10:56

14. Geleneksel IB Günü Bienali, Marmara Eğitim Köyünde gerçekleşti

Haberin Devamı

İSTANBUL (DHA) - TÜRKİYE deki IB okulları tarafından 1999 yılından beri sürdürülen Geleneksel IB Günü Bienali’nin on dördüncüsü “IB Eğitimi Rehberliğinde 21. Yüzyıla Doğru” temasıyla, Maltepe Üniversitesi ve Marmara Eğitim Kurumları çatısı altında gerçekleşti.

Bienalde açılış konuşmasını yapan Marmara Eğitim Kurumları Genel Müdürü Elif Şimşek, “IB alanında bilgi ve birikim sahibi olan öğretmen ve yöneticilere, programla ilgili çalışmalarını paylaşma ve ülkemizdeki uygulamalarla ilgili örnekler izleyerek yeni deneyimler kazanma olanağı sağlamaktadır” dedi.

IB Bienalinde konuşmacı olan İş dünyası lideri Margaret Heffernan, Uluslararası Bakaloryanın, kültürlerarası anlayış ve saygı ile daha iyi ve daha huzurlu bir dünya oluşturulmasına yardımcı olacak araştıran-sorgulayan, bilgili ve duyarlı genç insanlar yetiştirmeyi amaçladığını belirtti. Heffernan ayrıca IB programının dünya genelinden öğrencilerin, diğer insanların da farklılıklarıyla birlikte kendi doğrularına sahip olabileceklerini anlayan, etkin, sevecen ve yaşam boyu öğrenmeye inanan bireyler olmasını teşvik edeceğini söyledi.

Uluslararası düzeyde tanınmış, birbirinden değerli konuşmacılara ev sahipliği yapılan IB Bienali’nde IB DP, MYP, PYP çalışma alanlarında En İyi Uygulama Örnekleri, Genel Eğitim, Disiplinler Arası Öğretim, Çapraz Müfredat, Kütüphane ve IB Yönetimi gibi başlıklara yer verilen 196 sunum gerçekleştirildi.

“IB Eğitimi Rehberliğinde 21. Yüzyıla Doğru” temalı 14. IB Günü Bienali, eğitimcilerin birlikteliğinden doğan zenginliğin paylaşılmasıyla sona erdi.

(FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!