125 çölyak hastasına glütensiz gıda yardımı

Güncelleme Tarihi:

125 çölyak hastasına glütensiz gıda yardımı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 13:26

125 çölyak hastasına glütensiz gıda yardımı

Haberin Devamı

OSMANİYE Belediyesi, il genelinde bulunan çölyak hastalarına glütensiz gıda yardımına başladı.
Çölyak teşhisi konulan 125 hastaya Osmaniye Belediyesi tarafından her ay glütensiz gıda kolisi verilecek. Bir yılda toplam 1500 adet gıda kolisi hazırlanarak evlere gönderilecek.
Osmaniye Belediyesi'nde uygulamayla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Çölyak Dernek Başkanı Hacer Karagöz, hastalık hakkınnda bilgi verdi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da şu bilgileri aktardı:
"Osmaniye genelinde yapılan araştırmalarda 125 kişide çölyak hastalığının olduğunu biliyoruz. Bu nedenle bu 125 ailemize yönelik olarak her aileye bir koli hazırladık ve sizlere takdim ediyoruz. Çölyak gibi kronikleşen bir hastalığın insan üzerinde psikolojik etkilerinin olmaması mümkün değil. Bizler yerel yönetim olarak daima yanınızdayız ve bu hastalık hayatı tüm değerleriyle yaşamanıza engel değil. Yaşamınızın daha kaliteli olabilmesi adına biz üzerimize düşeni her zaman yapacağız."
Belediye Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy,  İl Sağlık Müdür Yardımcısı Abbas Yeşildemir ve çölyak hastaları ile aileleri katıldı.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!