‘12 Yıldız’a ikinci kez talip

Güncelleme Tarihi:

‘12 Yıldız’a ikinci kez talip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2017 14:56

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından geçen yıl “12 Yıldız Şehri” unvanına layık görülen Kahramankazan Belediyesi, bu yıl da aynı ödül için aday oldu.

Haberin Devamı

Düzenlediği basın toplanıtısında ödül için Avrupa Yerel Demokrasi Haftası kapsamında bu ay bir dizi etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ikinci basamakta Avrupa Diplomasi ödülü için de başvuruda bulunacaklarını ifade etti. Başkan Ertürk, özetle şunları söyledi:

HEDEFİMİZ DİPLOMASİ ÖDÜLÜ

“Demokrasinin beşiği Kahramankazan olarak, ikinci kez Avrupa’nın 12 yıldız şehirleri arasında yer almak için aday olduğumuzu açıklamak istiyoruz. Kahramankazan Belediyesi olarak Avrupa ödülüne giden ilk basamak olan 12 Yıldız Şehir unvanını elde ettik. Her yıl bu unvanı almaya da devam edeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa ödülüne giden yolda ikinci basamak olan diplomasi ödülü. Kahramankazan Belediyesi olarak bu yıl bu ödüle de başvuracağız. Gerek Avrupa Konseyi’nde gerek Avrupa Birliği süreci içerisinde bize her seferinde bir takım sürekli engeller çıkaran ve hak ihlâllerinden bahsedenlere, Türk milletinin ve Kahramankazanlıların demokratik değerler uğruna 7 yaşındaki çocuğundan 70 yaşındaki büyükbabasına kadar canını hiçe sayarak bedel ödediğini tüm dünyaya göstermiş olduk.” 

BAKMADAN GEÇME!