12 Şubat kutlamaları 3 Şubat'ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

12 Şubat kutlamaları 3 Şubatta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2017 10:56

12 Şubat kutlamaları 3 Şubat'ta başlıyor

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun kutlama etkinlikleri 3 Şubat'ta şehrin Türk bayrakları ile donatılmasıyla başlayacak. Kutlamalar, kurtuluşun 97'inci yıldönümü olan 12 Şubat'ta Valilik Meydanı'nda yapılacak resmi törenle sona erecek.



97 yıl önce ortaya konan kahramanlığın kutlanacağı, düşmanı kentten kovan kahramanların yad edileceği kutlama etkinlikleri, 3 Şubat'ta kamu kurum ve özel sektör binalarının, ev ve işyerlerinin bayraklarla donatılmasıyla başlayacak. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliği ile 3-4 Şubat tarihlerinde üniversite ile Necip Fazıl Kısakürek'te ki 6 ayrı salonda 'Uluslararası milli mücadele döneminde Maraş sempozyumu' düzenlenecek. 4 Şubat'ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Personel Lokali'nde Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü tarafından ödüllü 3'üncü Yemek Yarışması, şehrin ana güzergahlarında Türk Chopper Motosiklet Gösterisi yapılacak.



5 Şubat'ta Batıpark Spor Salonu'nda 11'inci Ulusal Kurtuluş Güreş Turnuvası gerçekleştirilecek. Hafta boyunca kent merkezi ile Elbistan, Afşin, Göksun, Türkoğlu, Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçeleri'nde 1'inci Uluslararası Kahramanmaraş Kurtuluş Günü Halk Oyunları Gösterileri sunulacak. Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunda ayrı bir önemi olan Sütçü İmam olayının da canlandırılacak kutlama etkinliklerinde resim sergileri, resim ve şiir yarışmalarının ödül törenleri, tiyatro gösterileri gibi birçok etkinlik yer alacak.



Onikişubat Belediyesi tarafından hazırlatılan ve başrolünde ünlü oyuncu Serdar Gökhan'ın oynadığı 'İstiklalden İstikbale' adlı kısa filmin galası da 9 Şubat'ta Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılacak. Spor turnuvalarının da yer alacağı etkinlikleri Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'inci yıldönümü olan 12 Şubat'ta Valilik Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan resmi törenle son bulacak.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!