112 ekipleri 112 Günü'nde buluştu

Güncelleme Tarihi:

112 ekipleri 112 Gününde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 13:20

112 ekipleri 112 Günü'nde buluştu

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Cumhuriyet Meydanı, '112 Günü' etkinliklerine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte, 1991 yılında Avrupa Birliği tarafından 'Tek Acil Çağrı Numarası' olarak belirlenen 112'nin doğru kullanımı ve 112 tek acil çağrı merkezi uygulamasının tanıtımı gerçekleşti.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Orman Bölge Müdürlüğü araçları ve personelinin katılımıyla, çocuklara yönelik tanıtıcı ve farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda buluşan ekipler, merak edilen soruları yanıtladı. Her yaştan Antalyalı sergiyi gezerek bilgi aldı.
Tanıtım filmleri ve 112 çizgi film gösteriminin yapıldığı etkinliklerde, kukla şov ve animasyon şovlar gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görev yapan itfaiyeciler çocuklara itfaiye araçlarının özelliklerini anlattı. Polis aracına binen çocuklar aracın içindeki broşürleri okuyarak, polisin görevleriyle ilgili bilgilendirildi. 112 doktorları ilk yardım müdahale eğitimini maket adam üzerinde gösterdi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!