112 Acil Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

112 Acil Medya Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 16:50

ADIYAMAN'DA, "112 ACİL" MEDYA TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü tarafından, 112 Acil Medya Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Valilik Basın Müdürü Mehmet Çelik, İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürleri, 112 acil sağlık hizmetleri şube müdürleri, basın mensupları katıldı. Düzenlenen toplantıda 112 acil sağlık hizmetlerinin yaptığı çalışmalar ve hastaya gittikleri zaman trafikte ve olay bölgesinde karşılaştıkları sorun ve sıkıntılar ele alındı.
Trafikte seyir halinde bulunan araçların 112 ambulanslarına çoğu zaman yol vermemesi, olay bölgesinde sağlık çalışanlarının sözlü ve ya fiziki şiddete maruz kalması gibi yaşanan sıkıntıların çözüm bulabilmesi açısından, basın mensuplarıyla bilgiler paylaşıldı.
Toplantıda konuşan Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş: “Adıyaman’da, daha önceden istasyon sayımız 1 iken bu sayı şuan 26’ya yükseldi. Bu acil sağlık hizmetleri istasyonlarımız, Adıyaman merkezde bulunan İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde ki, Komuta Kontrol Merkezi’nin kontrollerinde çalışıyor. 112’ye gelen bir çağrı, çağrı karşılayıcılarımız tarafından vakanın adresine göre hangi istasyonumuza yakın ise oraya yönlendiriliyor. 112 istasyonumuz kendisine gelen çağrıyı aldığında olay yerine intikal ederek hastaya müdahalesini yapmakta ve daha sonra gerekiyorsa hastanın naklinin hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirmektedir. Biz bunları, kara ambulanslarımız, hava ambulanslarımızla gerçekleştiriyoruz. İl genelinde 48 ambulansımızla 4 sedyeli ambulansımızla ve bunun yanında obez dediğimiz aşırı kilolu hastalar için hazırlanan ambulanslarımızla hizmet ediyoruz. Yılda yaklaşık 30 bin vakaya müdahale ediyoruz. Müdahale ettiğimiz bu hastalarımız olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından doğru ve etkin bir şekilde en yakın hastaneye nakillerini gerçekleştiriyoruz. Sağlık ekiplerimiz hastaya olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla hastaneye gittikleri esnada, çoğu zaman trafikte problemler yaşıyorlar. Trafikte seyir halinde bulunduğumuz esnada siren sesini duymamızla beraber, siren sesinin nereden geldiğini tespit edip arkamızdan ve ya sağımızdan ya da solumuzdan gelen ambulanslara kontrollü bir şekilde yol vermemiz gerekmektedir. Sağlık ekiplerimizin hastanın yaşamını kurtarmaları için 1 saniye bile her zaman önemlidir. Ambulanslarımıza kontrollü bir şekilde yol vermeliyiz. Aynı zamanda bir yıl içerisinde 30 bin vakaya müdahale eden sağlık ekiplerimiz, zaman zaman asılsız ihbarlarla da karşılaşa biliyorlar. Hayat kurtarmak için canla başla mücadele veren bu 112 sağlık ekiplerimizi lütfen gereksiz yere meşgul etmeyelim ve gerektiği zamanlarda acil durumlarda onları arayalım. Asılsız ihbarlarda bulunan kişileri telefondan numaralarından tespit ederek durumu gerekli mercilere iletip yasal işlemler başlatılmaktadır. Sağlık Bakanlığı’mız tarafından düzenlenen kamu spotları basın mensuplarıyla paylaşıyoruz" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!