11 yıllık hukuk savaşı

Güncelleme Tarihi:

11 yıllık hukuk savaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 14:53

Gaziosmanpaşa’da, 2 Aralık 2006’da çıkmaz sokakta geri giden hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9,5 yaşındaki Volkan Beyhan’ın ailesi, gerekli önlemleri almadıkları gerekçesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, MCC Konsorsiyumu ve Milli Savuna Bakanlığı hakkında toplam 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Sorumluların cezalandırılması için 11 yıldır hukuk savaşı veren İbrahim Halil Beyhan, “Çocuğumuzu araç trafiğine kapalı bir çıkmaz sokakta, hafriyat kamyonu ezdi.Burada 66’ıncı Mekanize Tugay Komutanlığı, Büyük Şehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü, İnşaat şirketleri sahipleri sorumlu iken sadece şoföre dava açıldı. 4 kez suç duyurusunda bulundum her seferinde reddedildi” dedi. 

Volkan Beyhan’ın ölümünün ardından hafriyat kamyonunu kullanan şoför Bekir Aluçlu hakkında dava açıldı. Yargılama sonunda Aluçlu, 5 yıl hapis cezasına karşılık olarak 36 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Aluçlu’nun 36 bin 500 TL’lik para cezasını 20 eşit taksitte ödemesine karar verildi.

Tekstilci İbrahim Halil Beyhan ise gerekli önlemleri almadıkları gerekçesi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, MCC Konsorsiyumu ve Milli Savuna Bakanlığı hakkında adli ve idari dava açılması için 4 kez başvuruda bulundu. “Halkın can güvenliği açısından hiçbir önemle alınmadı. Koruma bandı, ağır tonajlı araçlarda biliyorsunuz şoför yardımcısı olur, o yok tabela yok, yasal güzergah izni yok, çalışma izni yok yol krokileri yok” diyen Beyhan’ın başvuruları reddedildi.
İbrahim Halil Beyhan bunun üzerine Anayasal hakları ihlal edildiği gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.  Anayasa Mahkemesi Beyhan’ın başvurusunu, kazada sorumlu olduğu iddia edilen kurumlar yönünden idari ve yargısal başvuru yolları tüketilmediği gerekçesi ile reddetti.

Haberin Devamı

İbrahim Halil Beyhan bu kez avukatı aracılığı ile İstanbul 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dilekçe vererek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İSKİ Genel Müdürlüğü, MCC Konsorsiyumu ve Milli Savunma Bakanlığı hakkında toplam 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!