11. Naturel Sızma Zeytinyağı yarışmasında Muğla'ya toplam 15 ödül

Güncelleme Tarihi:

11. Naturel Sızma Zeytinyağı yarışmasında Muğlaya toplam 15 ödül
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2018 12:20

11. Naturel Sızma Zeytinyağı yarışmasında Muğla'ya toplam 15 ödül

Haberin Devamı

MUĞLA merkez ve ilçelerinden, Gaziantep'te düzenlenen 11. Naturel Sızma Zeytinyağı Yarışması'na katılan üreticiler, toplam 15 ödül ile Muğla'yı gururlandırdı.

5-7 Nisan 2018 tarihleri arasında, 104 zeytinyağı müracaatının yapıldığı 11. Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması için jüri değerlendirmeleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Duyusal Analiz Laboratuvarı'nda yapıldı. Farklı bölgelerden 22 jüri heyetinin katılımı ile Türkiye'nin yağları değerlendirildi. Ulusal Zeytinyağı Oskarları olarak bilinen 11. Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması kapsamında jüri premium, altın, gümüş ve bronz madalya ödülüne hak kazanan zeytinyağları belirlendi. 20-21 Nisan 2018 tarihinde Gaziantep'te düzenlenen Ulusal Zeytinyağı Oskarları ödül töreninde Muğla'da tadılan yağların 15 tanesi ödül aldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait Menteşe ve Yatağan bölgesi bahçelerinden toplanan zeytinlerden elde edilen 'memecik zeytinyağı'  altın madalya ödülüne layık görüldü. Zeytindostu Derneği Üyesi Murat Atacan Muğla'nın zeytinyağında kısa sürede bu başarıyı elde etmesinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün destekleri ve vizyonun çok önemli olduğunu söyledi ve Başkan Gürün'e zeytinyağına verdiği önem, Duyusal Analiz Laboratuvarı, eğitimler gibi hizmetleri için teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en kapsamlı Duyusal Analiz Laboratuvarı'nı kurduğunu hatırlatan Atilla Totoş bu laboratuvara gelerek tadım yapan jürinin de Muğla'daki gelişmelere hayran kaldığını söyledi" dedi.

Gaziantep'ten ödülle dönen Muğlalı üreticiler de senelerdir zeytin, zeytinyağı ürettiklerini, doğru yönlendirmeler, hizmetler, eğitimler sayesinde Muğla'nın zeytinyağını uluslararası düzeyde tanıtabileceklerine artık inandıklarını belirtti.

Cihan KAYA / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!