100 gün sonra evine döndü

Güncelleme Tarihi:

100 gün sonra evine döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2013 00:54

RUSYA’da 64 gün tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Greenpeace üyesi Gizem Akhan, 100 günün ardından dün akşam Türkiye’ye döndü.

Haberin Devamı

St. Petersburg’dan kalkan uçağı saat 21.30’da Atatürk Havalimanı’na inen Akhan’ı annesi, kız kardeşi ve Greenpeace üyesi kalabalık bir arkadaş grubu karşıladı. Arkadaşları, ailesine sarılarak hasret gideren Akhan’ın başından güller döktü. Havalimanında kısa bir açıklama yapan Akhan, “Herhalde hayatımın en uzun eylemiydi. Ama benim buraya dönmüş olmam bu eylemin bittiği anlamına gelmiyor. Çünkü Kuzey Kutbu’nda aç gözlü petrol şirketleri petrol aramalarına devam ettiği sürece bizim eylemimiz devam edecek” dedi.

GİZEM AKHAN TÜRKİYE'YE DÖNDÜ / FOTO GALERİ

100 GÜN SONRA EVİNE DÖNDÜ

64 GÜN TUTUKLU KALDI

Rusya’nın Arktik bölgesinde petrol çalışmalarını protesto eden 30 Greenpeace üyesi arasında bulunan Gizem Akhan, 18 Eylül’de Gazprom’a ait platforma tırmanmaya çalışmıştı. Rusya güvenlik birimleri, Arctic Sunrise gemisine operasyon düzenleyerek 30 eylemciyi gözaltına almıştı. 19 Eylül’de tutuklanarak Murmansk şehrine götürülen ve 26 Eylül’de hakim karşısına çıkan Gizem’in, diğer eylemcilerle birlikte 24 Kasım’a kadar tutuklu olarak yargılanmasına karar verilmişti. 12 Kasım’da St Petersburg şehrine nakledilen eylemcilerden 20’den fazlası çıkarıldıkları mahkemelerce kefaletle serbest bırakılmıştı. St. Petersburg SIZO 5 tutukevinde 64 gün tutuklu kalan 24 yaşındaki Gizem, Rusya’nın el koyduğu Arctic Sunrise gemisinin mutfağında staj yapıyordu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çıkarttığı af yasasından yararlanan eylemcilerin hakkında devam eden mahkeme durduruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!