10 kişi gözaltında 4 kişi de aranıyor

Güncelleme Tarihi:

10 kişi gözaltında 4 kişi de aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 02:18

Danıştay’da 2.Daire Başkan ve üyelerini kurşun yağmuruna tutan saldırgan Alparslan Arslan’ın ardından polis Ankara’da 3, İstanbul’da 4, Osmaniye ve Nevşehir’da birer kişiyi daha gözaltına aldı, 4 kişi ise aranıyor.

Polis, saldırgan Arslan’ın cep telefonu kayıtlarını geçmişe dönük olarak incelemeye aldı. Bu görüşmelerle ilgili araştırmanın ardından önceki akşam Ankara’da Sinan Berberoğlu (50), Saim Ö. (38) ve Mehmet A. (22) adlı kişiler gözaltına alındı. Araçta parmak izi tespit edilen 37 yaşındaki Osman Y. ise dün Osmaniye’de yakalandı. Yıldırım’ın kapkaç, hırsızlık ve adam yaralamadan çok sayıda sabıkası olduğu bildirildi.

KİMSEDEN TALİMAT ALMADIM

Saldırgan Arslan, bu kişilerin eylemle ilgisi olmadığını söyledi, ancak Arslan’ın, Y. ile birlikte Ankara’ya geldiği belirlendi. Emniyet’te ’aynalı sorgu odası’nda sorgulanan Arslan, "Kimseden talimat almadım. Kendim planladım, bir örgütle bağlantım yok. Salı günü Ankara’ya geldim. O gün yapacaktım ama başkanın yerinde olmadığını öğrenince o gece arabada yattım. Zaten Ankara’ya da tek başıma geldim" dedi.

İstanbul’da ise Arslan’ın Üsküdar’da bulunan bekar evinde birlikte kaldığı Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 4. sınıf öğrencisi F.K. ve adı açıklanmayan diğer iki ev arkadaşı ile birlikte okul arkadaşı Y.U. gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Arslan’la bağlantısı olduğu bildirilen Kars, Kağızman ilçesi nüfusuna kayıtlı Nusret A’yı Nevşehir’in Avanos İlçesi’ne bağlı Çalış Beldesi’nde gözaltına aldı.

BİR GLOCK DAHA BULUNDU

Olayla ilgili 4 kişinin daha arandığını bildiren Ankara Emniyeti, İsmail S. adlı kişi için yurtdışına çıkış yasağı koydurdu. Arslan’ın arabasında yapılan aramada bir 14.lü tabancanın yanısıra bir Glock marka silah daha bulundu. Olayda kullanılmayan bu 2 silahın balistik incelemesi sürüyor. Saldırganın, silahları nereden ve kimden aldığını açıklamadığı öğrenildi. Olayın meydana geliş şeklini dikkate alan emniyet yetkilileri, saldırganın atış eğitimi aldığını düşünüyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!