10 bin şikayet karara bağlandı

Güncelleme Tarihi:

10 bin şikayet karara bağlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 11:24

10 bin şikayet karara bağlandı

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Ticaret İl Müdür vekili Özcan Kesmen, kentte 10 bin 398 tüketici şikayetinin karara bağlandığını açıkladı.

Isparta Ticaret İl Müdür vekili Özcan Kesmen, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Tüketici Hakları konusunda bir takım uyarılarda bulundu. Bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeyle birlikte ülkeler arasındaki sınırların kalkması, dünya markalarının çoğalmasıyla daha çok ürün ve hizmetin tüketiciye ulaştığını aktaran Kesmen, bunun da tüketicinin korunması kavramını modern dünyanın en güncel ve dinamik konularından biri haline getirerek, Tüketici Hukuku'nun doğmasına neden olduğunu vurguladı.

Geleneksel değerlerin yanı sıra Türkiye'de tüketicinin ekonomik ve hukuki çıkarlarının korunması açısından çeşitli düzenlemeler yapıldığına işaret eden Kesmen, şu ifadeleri kullandı:

"Ancak tüketicinin etkin korunmasının sağlanması için sadece yasal zeminin hazırlanması yeterli olmayıp, tüketicilerimizin hakları konusunda bilinçli olması gerekmektedir. Zira hak arandıkça haksızlıklar azalacaktır. İlimiz merkezinde kurulu bulunan İl Tüketici Hakem Heyeti ile 12 ilçe kaymakamlığında faaliyet gösteren İlçe Tüketici Hakem Heyetlerine 2016 yılı sonu itibariyle toplam 4755 tüketici başvurusu yapılmış, önceki yıldan devreden şirketlerle birlikte toplam 10 bin 398 başvuru karara bağlanmıştır. İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerince 20l6 yılı içinde karara bağlanan tüketici şikayetlerinin çoğunluğu bankacılık sektörü (kullanılan kedilerden alınan masraflar) ile ilgili olup daha sonra sırasıyla haberleşme sektörü ile ayıplı mal ve ayıplı hizmet oluşturmaktadır. Tüketicilerimizin haklarını bilen, savunan ve piyasayı etkileme gücünün farkında olan bilinçli ve güçlü tüketicilere dönüşmeleri dileklerimizle 15 Mart Dünya Tüketici Günü kutlu olsun."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!