Tütün deposundan, Türkiye rekoruna

Güncelleme Tarihi:

Tütün deposundan, Türkiye rekoruna
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2012 14:18

Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Hacıcaferoğlu, il okçuluk takımında yer alan 12 yaşındaki Buse Başak Haney'in, 2 farklı kategoride Türkiye rekoru kırdığını söyledi.

Hacıcaferoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da 6 yıl önce göreve başladığını ve iki yıl önce bir okçuluk antrenörünün istihdamını sağladıklarını dile getirdi. Okçuluk sporuyla uğraşan öğrenci sayısının 27'ye ulaştığını ve bir okçuluk takımı oluşturduklarını dile getiren Hacıcaferoğlu, bakanlığın ve Muğla Valiliği'nin desteği ile takımın malzeme ihtiyacının karşılandığını kaydetti.

Muğla'da okçuluk takımında yer alan 12 yaşındaki Buse Başak Haney'in 2 yıl önce müdürlükleri bünyesinde okçuluk sporuna başladığına işaret eden Hacıcaferoğlu, “Bu sporcumuz yaşı çok küçük olmasına rağmen kısa süre içinde önemli başarılara imza attı. Haney, süper miniklerde ve miniklerde Türkiye rekoru kırdı. Yarıştığı yaş kategorisindeki toplam puanı şu anda 700” dedi.

Okçuluk sporu ile uğraşanların 9 ay açık havada, 3 ay ise kapalı alanda antrenman yaptıklarını dile getiren Hacıcaferoğlu, kapalı bir antrenman alanı olmaması nedeniyle defterdarlık ile görüşerek eski tütün deposu olan binanın sporculara tahsisini sağladıklarını kaydetti.

Tütün deposunda çalışıyorlar

Buse Başak Haney ise okçuluğa 2 yıl önce başladığını ve kapalı alan antrenmanlarını arkadaşları ile birlikte Tekel'e ait eski tütün deposunda yaptığını söyledi.

Haney, 2011 yılında Mersin'de düzenlenen yarışmada, Minikler Okçuluk Açık Hava Türkiye rekorunu kırdığını ifade ederek, şunları söyledi:
“2012 yılının ocak ayında Isparta'da düzenlenen Salon Minikler Yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda 11-12 yaş kategorisinde birinci olarak 'Makaralı Yay Minik Bayanlar Salon Türkiye Rekoru'nu elde ettim. Okçuluk Milli Takımı kampından yeni döndüm. Kamp çok güzel geçti. Çalışma ortamımızın değişmesi halinde yeni başarılara imza atacağıma inanıyorum. Hedefim Mayıs 2012'de Hırvatistan'da yapılacak olan Küçükler Dünya Şampiyonası'nda altın madalya ile dönmek.”

Okçuluk Milli Takımı ve Muğla Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Okçuluk Takımı Antrenörü Tahir Karataş da, “Buse, son iki yıldır katıldığı ulusal yarışlarda hiç ikinci olmadı. Her yarışta kendine ait olan Türkiye rekorlarını yeniledi. Son olarak 13-15 Ocak 2012 tarihinde Isparta'da yapılan Salon Minikler Yıldızlar Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda kendine ait 275 puanla Türkiye rekorunu 284 puana çıkararak altın madalyaya ulaştı” dedi.
Buse'nin son 2 yıldır Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan bütün Milli Takım teknik gelişim kamplarına çağrıldığını dile getiren Karataş, sporcunun gelişiminin federasyon tarafından takip edildiğini dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!