Stepanov: Pereira'dan hoca olmaz

Güncelleme Tarihi:

Stepanov: Pereiradan hoca olmaz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 09:40

'Pereira ile Porto’da beraberdik. Kendisini iyi tanıyorum. Yıldız oyunculardan oluşan kadroyu yönetecek kapasitede değil. Şunu söyleyebilirim, Fenerbahçe, Vitor Pereira ile şampiyon olamaz'

Haberin Devamı

Trazbzonspor’un eski oyuncusu Milan Stepanov, Fenerbahçe’nin Teknik Direktörü Pereira’yı eleştirdi, sarı-lacivertlilere dostça uyarılarda bulundu. Galatasaray’la Sarejevo maçı için gittiğimiz Bosna Hersek’te buluştuk Stepanov’la.

Sakatlığı bulunduğu için oynayamadı. Kendisiyle buluştuğumuzda, başladı anlatmaya. Türk futbolu, Fenerbahçe ve Trabzonspor hakkında çok çarpıcı, üzerinde düşünmeye değer açıklamaları oldu. ‘Türkiye’de futbolculara çok büyük paralar ödeniyor’ dedi.

Stepanov: Pereiradan hoca olmaz

‘EN İYİ KADRO ONLARDA’
Pereira’yı eleştirdi, Trabzonspor’un yıllar süren başarısız grafiğinin altında yatan nedeni kendisine göre açıkladı. İşte Sırp futbolcunun bakış açısıyla Türkiye gerçeği: Ligin en iyi kadrosu Fenerbahçe’de. Dünyaca ünlü yıldızları olmasına rağmen takım olamadılar. Çok yıldızın olduğu yerde her zaman problem olur. Fenerbahçe de problemlerle uğraşıyor. 

Haberin Devamı

Stepanov: Pereiradan hoca olmaz

Bu iş Pereira ile olmaz. Eğer Fenerbahçe şampiyon olmak istiyorsa yol yakınken dönmesi lazım. Kendisini Portekiz’den biliyorum. Yıldız oyunculardan oluşan kadroyu yönetecek kapasitede değil.

TÜRKİYE'DE FUTBOL İÇİN PARA SAÇIYORLAR
Türkiye’de futbol para için oynanıyor. Dünyanın hiçbir yerinde Türkiye’de kazanılan paralar yok. 2.ligde bile çok büyük paralar kazanılıyor. Amaç para ise Türkiye’de ikinci ligde bile oynabilirim. Trabzonspor’dan Porto’ya gittim orada bile 2.ligde kazanılan paraları kazanamadım. Çünkü para için değil kariyer için gittim. Ama sakatlıklar buna izin vermedi.
Stepanov: Pereiradan hoca olmaz

TÜRKİYE EMEKLİ CENNETİ
Türkiye eski futbolcuların emeklilik dönemini yaşadığı bir futbol ülkesi. Kariyerinin sonuna gelen eski yıldızlar, iyi paralar ödendiği için burayı tercih ediyorlar. Ancak kafalarındaki para kazanmak dışında bir düşünce olmadığı için verimli olamıyorlar. Futbolda başarılı olmayı istiyorsan, kariyer planlaması yapan oyuncuları tercih etmelisin.

Doymuş futbolcularla bir yere varılmaz. Ne yazık ki Türkiye’deki yöneticiler günü kurtarma peşindeler. Taraftara şirin gözükmek için, kariyerinin sonuna gelmiş yıldız oyuncuları almayı tercih ediyorlar. Türk takımlarının Avrupa’da başarılı olamamasının temel nedeni bence bu.
Stepanov: Pereiradan hoca olmaz

‘VAN PERSIE VARSA TAHTAYA ÖNCE ONUN ADI YAZILIR’
F.bahçe’de kim oynayacak tartışmalarını anlamlı bulmuyorum. Van Persie gibi dünya çapında bir oyuncuya sahipsen, tahtaya önce onun adını yazacaksın. Fernandao da iyi bir golcü. Ancak Persie kendisini ispat etmiş en önemli forvetlerden biri.

Haberin Devamı

‘TRABZON'UN ÜZERİNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR'
Trabzon’un kötü gidişe dur demesi gerekiyor. Trabzonspor her zaman gönlümde. Her sezon üzerinde baskı oluştuğu için başarılı olamıyor. Bunun örnekleri Trabzon’dan Galatasaray’a giden oyuncuların sarı-kırmızı formayla oynadığı performanstan belli olmuyor mu? (Yeniyüzyıl)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!