Bilinmeyen Pereira

Güncelleme Tarihi:

Bilinmeyen Pereira
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2015 00:58

Eleştiriye çok açık biri olan Portekizli hoca, her şeyin yüzüne söylenmesini ama son kararı da kendisinin vereceğinin bilinmesini istiyor. Bir yanıyla merhametli, diğer yanıyla sert...

Haberin Devamı

Futbolculardan önce özeleştiri yapmalarını beklerken, ekip ruhuna aykırı davranılmasına çok kızıyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira son dönemlerde futbol kamuoyunda en çok tartışılan isim. Portekizli teknik adamın kariyerinde önemli başarılar olsa da Türk futbol kamuoyuna kendini çok fazla beğendirebilmiş değil.

ÖNCELİKLE SAYGI...


Bunun en önemli nedenlerinden biri Fenerbahçe’nin kazansa bile iyi futbol oynayamaması. Yıldızlar topluluğu bir takımın çok daha iyi bir futbol oynaması bekleniyor.
Peki Pereira nasıl biri? Tarzı ne ve oyuncularından ne bekliyor? İşte bilinmeyen yönleriyle Vitor Pereira.:

- Özel yaşamı ve işini birbirinden ayırıyor. Samandıra’ya gittiği zaman birinin hastası veya herhangi bir sıkıntısı varsa, her şeyi bırakıp onunla ilgileniyor. Ancak birkaç dakika sonra iş söz konusu ise birden bire değişiyor ve çok sert biri oluyor.
- İşi ile ilgili herkesten saygı bekliyor. “Ben herkese saygı duyuyorum, herkes de bana saygı duymalı” diyor.
- “Başarı ancak ekip ile gelir” diyor. Bunu sık sık vurguluyor ve bireysel hareketlerden hiç hoşlanmıyor.
- Kendisine ekibinin sürekli olarak itiraz etmesini istiyor. Bunu çok ileri boyutta yaşıyor ve yaşatıyor. Ekibi ile yaptığı tartışmalar sıradan olaylar.
- Bazen bir yardımcısı ona ağır ifade ile hatalı olduğunu söyleyebiliyor. O da aynı şekilde ağır karşılık verebiliyor. Asla bu sert tartışmaları kişisel algılamıyorlar.
- O ve ekibi tartışmanın iş için olduğunu düşünüyorlar. Kararlarına itiraz edilmesine asla sinirlenmiyor.
- Futbolcular ile ilişkileri de buna benzer. Bazı futbolcular ile sert diyalogları oluyor. Buna da izin veriyor. İş için kendisine çok ağır ifadeler kullanılsa da sorun etmiyor Ancak, “Son kararı ben veririm” diyor ve bunu da çok net bir şekilde hissettiriyor.
- Futbolcularla ilgili düşünceleri de farklı: “Oyuncular, duygusal ve mantıklı düşünemiyorlar. Hep oynamaları gerektiğini düşünüyorlar. Özeleştiri yapamıyorlar. Teknik adamlar ise akılla hareket etmek zorundalar. Akıllı futbolcu ilk önce ‘Neden yedek bırakılıyorum’ diye kendine bakar, sonra başkalarını suçlar.”

Haberin Devamı

EŞi MÜDAHALE ETTi...

Haberin Devamı


- Çok planlı.. İdman öncesi sahaya konulan şapkaları, hangi futbolcunun hangi takımda olacağı, hangi renk yelekleri giyeceklerini bile planlıyor.
- Evinde Portekiz, Samandıra’da ise Türk yemekleri yiyen Pereira’nın sürekli kilo alması nedeniyle eşinden tatlı vetosu yediğini de söyleyelim. Portekizli hoca artık Türk tatlılarını yiyemeyecek. Çünkü eşinin isteğiyle diyete başladı.

 Kışın ağaç çiçek açar mı!

 - Pereira, kendisi ve takımına yapılan eleştirileri çok ağır buluyor. “Gereğinden fazla sert yükleniliyor. Hiç kış ayında ağaçların çiçek verdiğini görür müsünüz? Kışın kar yağar, baharda çiçekler açar, yazın ise meyvelerini yeriz. Zamanı gelmeden yenilen meyve size bir tat vermez. Futbolumuzun olgunlaşması için işte bu zamana ihtiyacımız var” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!