Yeni Malatya’da Yılmaz Vural’ın gözdesiydi, Mehmet’in hayallerine deprem ara verdi

Güncelleme Tarihi:

Yeni Malatya’da Yılmaz Vural’ın gözdesiydi, Mehmet’in hayallerine deprem ara verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 07:00

Depremin vurduğu Yeni Malatyaspor’da teknik direktör Yılmaz Vural’ın keşfi olan 16 yaşındaki Mehmet Güneş, donup kalan hayallerinin devamı için yeni sezonu bekliyor.

Haberin Devamı

Deprem vurduğu Malatyaspor’da son iki maça damgasını vuran Yılmaz Vural’ın keşfi 16 yaşındaki Mehmet Güneş, donup kalan hayallerinin devamı için yeni sezonu bekiyor.

Depremden önce Eyüpspor ve Çaykur Rizespor maçlarında toplam 65 dakika, süre alarak Malatyaspor tarihinin en genç oyuncusu olan genç oyuncusu olan Mehmet Güneş, depremin hayallerime ‘Dur’ dediğini belirterek " Şimdi o günler kısa metrajlı bir film gibi sürekli zihnimde dönüp duruyor. Başka şehirlerde oynayan futbolculaı imrenerek izliyorum. Önümüzdeki 3 ay antrenmansız kalacak olsam da yeni sezonu umutla bekliyorum”

İLK PRİMİNİ VE FORMASINI BAĞIŞLADI

Haberin Devamı

Sol ve sağ kanat ile 10 numara pozisyonunda oynayabilen, Avrupa’da Frederico Valverde, Süper Lig’de Kasımpaşalı Mounir Chouiar hayranı olan Mehmet Güneş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bursa’dan U19 maçından otobüsle Malatya’ya döndüm. Tesislere girince A takıma aldığını söylediler. Malzemeci ağabey aceleyle formamı hazırlayınca inandım, OSırtında adımın yazdığı formayı görünce heyecandan titredim. Ertesi gün yedek kulübesinde otururken Yımaz hoca ‘kalk ısın’ dedi. Bizar sonra da yanına çağırdı “Çık oyununu oyna. Sakın korkma, heyecanlanma, kendine güven, her türlü hatanda ben arkandayım” dedi. İyi oynadım demek ki ertesi hafta Dize maçında da 35 dakika süre verdi. Rize’den Malatya’ya döndüğümüz gece yarısı deprem oldu. Herkes gebe benim de hayallerim durdu. Yaşananlara çok üzüldüm. Eyüp maçında aldığım ilk galibiyet primim olan 6 bin lirayı ve A takımda giydiğim ilk formamı açık arttırmada 2.500 liraya satıp depremzedelere bağışladım. Seneye yenden kaldığım yerden devam etmeyi her gün hayal ediyorum.

YILMAZ VURAL: BU BİR CESARET MESELESİ

Yılmaz Vural: Bugüne kadar ilk kez beni bir medya mensubu genç bir futbolcuyu oynattığım için aradı. Bu yüzden çok duygulandım ve mutlu oldum. Aslında ben tüm takımlarda birçok gence şans verdim. Malatya’da sadece 4 maça çıktım ve 16 yaşındaki Mehmet Güneş’i 2 maçta oynattım. Takımın düşme hattında, 2-1 öndeyken, Eyüpspor gibi bir takıma karşı 10 kişi kalmışsın ve 16 yaşında, profesyonel bile olmayan Mehmet’i sahaya sürüyorsun. Bu bir cesaret meselesi. Tabii ki burada kadrodaki oyucu grubunun da bu kararına tepki vermeyeceğinden emin olmalısınız. Ben değerli bulmuşum ki oynatmışım. Mehmet’in fiziği çok güzel, dayanıklı, ayakları iyiydi. Ağabeyleri o girdiği için yadırgamadı. Artık daha da kuvvetlenecek, özgüveni artacak ve iyi yerlere gelecek. Gelişimi artık kendisine ve çabasına bağlı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!